Suroviny
- kokosový olej 1 lžíce
- malá cibule 1 ks
- kokosová voda 200 ml
- horký kuřecí vývar 200 ml
- mletá kurkuma 1/2 lžičky
- čerstvě namletý pepř 1/4 lžičky
- kapusta (nebo 100 g růžičkových kapustiček) 3 listy
- malý baby gem salát 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- pečené kuře 100 g
- šťáva z 1 citronu podle chuti
- mořská sůl
Postup přípravy
- Polovinu kokosového oleje rozehřejte v kastrolu, cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte ji 8–10 minut doměkka. Přilijte kokosovou vodu a vývar, přidejte kurkumu a pepř a mírně povařte.
- Zbylý kokosový olej rozpusťte v pánvi. Z kapusty vykrojte stonky a tvrdý střed, natrhejte listy na kousky a opečte je na pánvi se špetkou soli doměkka, trvá to pár minut. Růžičkové kapustičky očistěte, přepulte a opečte stejným způsobem.
- Salát baby gem podélně rozpulte. V pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka opečte salátek z obou stran, zhruba 2–3 minuty. Kuře natrhejte vidličkou na kousky.
- Do misek rozdělte kapustu, salát a kuře a přelijte kokosovo-kuřecím vývarem. Dle chuti zakápněte citronovou šťávou a ihned podávejte.