Suroviny
- Kokosový olej 1 lžíce
- cibule (malá ) 1 ks
- kokosová voda 200 ml
- kuřecí vývar (horký ) 200 ml
- kurkuma (mletá ) 1/2 lžičky
- kapusta (nebo 100 g růžičkových kapustiček) 3 listy
- salát little gem (malý baby ) 1 ks
- olivový olej 1 lžíce
- celé kuře (pečené) 100 g
- citronová šťáva (podle chuti) z 1 citronu
- čerstvě namletý pepř 1/4 lžičky
- mořská sůl
Postup přípravy
- Polovinu kokosového oleje rozehřejte v kastrolu, cibuli oloupejte, nakrájejte nadrobno a opékejte ji 8–10 minut doměkka. Přilijte kokosovou vodu a vývar, přidejte kurkumu a pepř a mírně povařte.
- Zbylý kokosový olej rozpusťte v pánvi. Z kapusty vykrojte stonky a tvrdý střed, natrhejte listy na kousky a opečte je na pánvi se špetkou soli doměkka, trvá to pár minut. Růžičkové kapustičky očistěte, přepulte a opečte stejným způsobem.
- Salát baby gem podélně rozpulte. V pánvi rozehřejte olivový olej a zprudka opečte salátek z obou stran, zhruba 2–3 minuty. Kuře natrhejte vidličkou na kousky.
- Do misek rozdělte kapustu, salát a kuře a přelijte kokosovo-kuřecím vývarem. Dle chuti zakápněte citronovou šťávou a ihned podávejte.