návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Krémová kuřecí polévka s bílým vínem

Hodnoceno: 0x
8 porcí
do 1,5 hodiny
Krémová kuřecí polévka s bílým vínem
Autor: akademiekvality.cz Krémová kuřecí polévka s bílým vínem
I na jaře se občas hodí něco dobrého na zahřátí. My sázíme na misku horké krémové polévky z kuřecího masa a bílého vína. Tomu se prostě nedá odolat. Ozdobte jednotlivé porce jedlými květy a zima bude definitivně zapomenuta.

Článek

Slepičí polévka se strouháním Foto:

20 receptů na zázračnou kuřecí polévku ze všech koutů světa

Kuřecí vývar je lék! To nám od dětství vštěpovaly maminky i babičky a všichni jsme měli šanci tuhle odvěkou pravdu potvrdit na vlastní kůži. Leze na vás chřipka? Máte...

Postup

  1. Kuřecí maso omyjte a osušte. Poté stehna osolte a opepřete. V hrnci rozpalte olej a kuřecí stehna na něm osmahněte dozlatova.
  2. Zlatavé maso podlijte bílým vínem a to nechte prudce svařit, aby se vypařil alkohol. Přidejte asi 1,5 l vody a vložte na kousky nakrájenou očištěnou zeleninu. Do hrnce přidejte tymián, bobkové listy, nové koření a vše osolte. Polévku přiveďte k varu a vařte asi 50 minut.
  3. Když je kuře měkké, polévku odstavte a nechte lehce vychladnout. Vyjměte maso, bylinky a koření. Maso oberte a asi 150–200 g vraťte do polévky. Vše rozmixujte tyčovým mixerem.
  4. Smetanu vyšlehejte s moukou a poté ji zamíchejte do polévky. Přiveďte polévku k varu a vařte do zhoustnutí. Pokud se z mouky vytvořily kousky, můžete polévku ještě rozmixovat.
  5. Zbylé maso natrhejte na menší kusy a vraťte do polévky. Poté můžete podávat s čerstvými lístky tymiánu. Polévka je nevýrazné barvy a proto můžete jednotlivé porce oživit barevnými jedlými květy.

Krémová kuřecí polévka s bílým vínem  Foto:

Krémová kuřecí polévka s bílým vínem  Foto: Krémová kuřecí polévka s bílým vínem; foto: akademiekvality.cz