Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce
Sladká kukuřice a měkká kuřecí prsa společně vytváří klasiku, která je však výjimečná díky anýzové chuti estragonu. Hladké polévky docílíte tak, že polovinu kukuřičných zrn rozmixujete a poté teprve přidáte do hrnce.
4 porce
120 minut
americká
Postup přípravy
-
V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte olej, pórek, česnek, řapíkatý celer, víno, kukuřici, bramboru, vývar, polovinu estragonu a 500 ml vody. Osolte, opepřete a vařte 2 a půl hodiny až 3 hodiny na vysokém stupni, dokud brambora nezměkne.
-
Snižte stupeň na nízký, přidejte kuřecí maso a vařte 20–30 minut, dokud se neuvaří.
-
Vyndejte kuřecí maso z pomalého hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 5 minut prohřát.
-
Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.
-
NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Pórek a řapíkatý celer smažte 3 minuty, poté přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět. Přilijte víno a nechte alkohol 3 minuty odpařovat.
-
Přidejte bramboru, vývar, polovinu estragonu, kukuřici a 500 ml vody. Osolte a opepřete.
-
Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 5 minut mírně vařit. Do hrnce dejte kuřecí maso, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut, dokud se maso neuvaří a brambora nezměkne.
-
Vyndejte kuřecí maso z hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do hrnce a nechte 5 minut prohřát.
-
Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.
Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
Zdroj:
Zdravá jídla z pomalého hrnce