Olivia Andrews

Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce

Moje hodnocení
13x

Sladká kukuřice a měkká kuřecí prsa společně vytváří klasiku, která je však výjimečná díky anýzové chuti estragonu. Hladké polévky docílíte tak, že polovinu kukuřičných zrn rozmixujete a poté teprve přidáte do hrnce.

4 porce
120 minut
americká

Suroviny

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte olej, pórek, česnek, řapíkatý celer, víno, kukuřici, bramboru, vývar, polovinu estragonu a 500 ml vody. Osolte, opepřete a vařte 2 a půl hodiny až 3 hodiny na vysokém stupni, dokud brambora nezměkne.
  2. Snižte stupeň na nízký, přidejte kuřecí maso a vařte 20–30 minut, dokud se neuvaří.
  3. Vyndejte kuřecí maso z pomalého hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 5 minut prohřát.
  4. Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.
  5. NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Pórek a řapíkatý celer smažte 3 minuty, poté přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět. Přilijte víno a nechte alkohol 3 minuty odpařovat.
  6. Přidejte bramboru, vývar, polovinu estragonu, kukuřici a 500 ml vody. Osolte a opepřete.
  7. Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 5 minut mírně vařit. Do hrnce dejte kuřecí maso, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut, dokud se maso neuvaří a brambora nezměkne.
  8. Vyndejte kuřecí maso z hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do hrnce a nechte 5 minut prohřát.
  9. Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty