Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
                                                    
                        Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Zdravá jídla z pomalého hrnce
                                                                                                    
                                                                                    
                                                                     
                            
                         
                     
                 
                
             
         
     
                                     
                                    
                                                
                        
                                                
                        Sladká kukuřice a měkká kuřecí prsa společně vytváří klasiku, která je však výjimečná díky anýzové chuti estragonu. Hladké polévky docílíte tak, že polovinu kukuřičných zrn rozmixujete a poté teprve přidáte do hrnce.
                                                
                            
                                
                                4 porce                            
                            
                                
                                120 minut
                            
                            
                                                            
                                    
                                    americká
                                
                                                     
                                                
                     
                
                                
                                            
                                                                                    
                                
                                                                        
                    
    
        
    
    
    Postup přípravy
    - 
        V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte olej, pórek, česnek, řapíkatý celer, víno, kukuřici, bramboru, vývar, polovinu estragonu a 500 ml vody. Osolte, opepřete a vařte 2 a půl hodiny až 3 hodiny na vysokém stupni, dokud brambora nezměkne.
    
 
    - 
        Snižte stupeň na nízký, přidejte kuřecí maso a vařte 20–30 minut, dokud se neuvaří.
    
 
    - 
        Vyndejte kuřecí maso z pomalého hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do pomalého hrnce a nechte 5 minut prohřát.
    
 
    - 
        Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.
    
 
    - 
        NA SPORÁKU: Ve velkém hrnci rozehřejte olej na střední teplotu. Pórek a řapíkatý celer smažte 3 minuty, poté přidejte česnek a nechte ho minutu rozvonět. Přilijte víno a nechte alkohol 3 minuty odpařovat.
    
 
    - 
        Přidejte bramboru, vývar, polovinu estragonu, kukuřici a 500 ml vody. Osolte a opepřete.
    
 
    - 
        Přiveďte k varu, snižte teplotu a nechte 5 minut mírně vařit. Do hrnce dejte kuřecí maso, přiklopte pokličkou a vařte 10 minut, dokud se maso neuvaří a brambora nezměkne.
    
 
    - 
        Vyndejte kuřecí maso z hrnce. Po vychladnutí natrhejte maso na vlákna, vraťte ho zpět do hrnce a nechte 5 minut prohřát.
    
 
    - 
        Polévku podávejte ozdobenou zbytkem estragonu.
    
 
        
                                                                
                            
                    
                    
                
                                
    
                
                            
                    
                                        
                                    Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
                                                    
                        Zdroj: Zdravá jídla z pomalého hrnce
                    
                            
             
        
        
                        
                        
                
                    
                        
                            
                                
                                                                                                                                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                        
                                        
                                    
                                                                                                                                                        
                                                                                            Kuřecí polévka s kukuřicí z pomalého hrnce
                                            
                                                                                            
                                                    Zdroj:
                                                                                                            Zdravá jídla z pomalého hrnce