Nejlepší kuřecí polévka

Moje hodnocení
2x

To je samozřejmě ta vaše, domácí. Tady jedna je, mimořádně zajímavá.

6 porcí
60 minut

Suroviny

  • olivový nebo avokádový olej 1 lžíce
  • česnek, rozdrcený 6 stroužků
  • cibule nakrájená na kostičky 1 ks
  • velké mrkve, nakrájené na plátky 2 ks
  • řapíkatý celer, nakrájený na plátky 2 řapíky
  • čerstvě nastrouhaný zázvor 1 lžíce
  • mletá kurkuma 1 lžička
  • domácí vývar 1,6 litru
  • kuřecí maso (prsa) 500 g
  • čerstvý rozmarýn, nasekaný 1 lžička
  • čerstvý tymián, nasekaný 1 lžička
  • drobné těstoviny (izraelský kuskus, tarhoňa nebo fregola, případně bulgur) 200 g
  • mražený hrášek 200 g
  • sůl a čerstvě namletý pepř

Postup přípravy

  1. Velký hrnec postavte na středně vysoký příkon a vlijte do něj olej. Jakmile se rozehřeje, přidejte česnek, cibuli, mrkev a celer a několik minut je smažte, až začnou průsvitnět.
  2. Pak přidejte zázvor a kurkumu. Nechte 30 vteřin smažit, aby se rozvoněly, vlijte vývar, přidejte maso, rozmarýn, tymián, sůl a pepř. Uveďte do varu, dobře promíchejte a bez pokličky vařte 20 až 30 minut.
  3. Zhruba v půlce varu přisypte do polévky těstoviny. Až bude maso měkké, vyndejte ho na prkýnko a rozdělte na vlákna. Vraťte do polévky, vmíchejte hrášek, podle potřeby osolte a opepřete a povařte 5 minut. Podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty