Nejlepší kuřecí polévka
Zdroj: Marek Kučera
Nejlepší kuřecí polévka
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Velký hrnec postavte na středně vysoký příkon a vlijte do něj olej. Jakmile se rozehřeje, přidejte česnek, cibuli, mrkev a celer a několik minut je smažte, až začnou průsvitnět.
-
Pak přidejte zázvor a kurkumu. Nechte 30 vteřin smažit, aby se rozvoněly, vlijte vývar, přidejte maso, rozmarýn, tymián, sůl a pepř. Uveďte do varu, dobře promíchejte a bez pokličky vařte 20 až 30 minut.
-
Zhruba v půlce varu přisypte do polévky těstoviny. Až bude maso měkké, vyndejte ho na prkýnko a rozdělte na vlákna. Vraťte do polévky, vmíchejte hrášek, podle potřeby osolte a opepřete a povařte 5 minut. Podávejte.
Nejlepší kuřecí polévka
Zdroj: Marek Kučera
Nejlepší kuřecí polévka
Zdroj:
Marek Kučera