Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga
Zdroj: kuchařka Bylinky
Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga
Zdroj:
kuchařka Bylinky
Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani. Pokud je pro vás tato představa, jak odstartovat den, příliš dekadentní, klidně si tuto voňavou polévku dejte k obědu nebo k večeři. Ochucený vývar chytře připravte z dvojitého množství, polovinu zamrazte a máte připravený základ pro rychlou a uspokojivou večeři na jindy.
4 porce
60 minut
vietnamská
Postup přípravy
-
Rozehřejte gril a dejte pod něj asi na 10 minut péci cibuli se zázvorem. Grilujte tak dlouho, dokud nezačnou černat.
-
Kuřecí vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj ogrilovanou cibuli a zázvor, dále koření, cukr, chilli a přilijte rybí omáčku. Nechte 15 minut probublávat. Tento základ si můžete připravit předem a nechat jednotlivé chutě rozvinout. Vývar následně sceďte, nalijte zpátky do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte plátky kuřete a vařte mírným varem několik minut, dokud se neuvaří. Poté do vývaru vhoďte nudle a vařte 2 minuty. Dochuťte limetkou. Nakonec polévku ještě ochutnejte, jestli je poměr rybí omáčky a cukru vyvážený.
-
Pho nalijte do misek, přidejte fazolové klíčky a listy koriandru a hned podávejte.
Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga 2
Zdroj: kuchařka Bylinky
Vietnamská kuřecí polévka Pho Ga 2
Zdroj:
kuchařka Bylinky