Jednoduchá vietnamská kuřecí polévka Pho Ga

Moje hodnocení
14x

Ve Vietnamu se polévka Pho často podává k snídani. Pokud je pro vás tato představa, jak odstartovat den, příliš dekadentní, klidně si tuto voňavou polévku dejte k obědu nebo k večeři. Ochucený vývar chytře připravte z dvojitého množství, polovinu zamrazte a máte připravený základ pro rychlou a uspokojivou večeři na jindy.

4 porce
60 minut
větnamská

Suroviny

  • velká cibule, nakrájená na čtvrtky 1 ks
  • čerstvý zázvor 6cm kousek
  • kuřecí vývar 1 litr
  • badyán 3 hvězdičky
  • koriandrová semínka 2 lžičky
  • fenyklová semínka 1 lžička
  • celý kardamom 3 tobolky
  • cukr krupice 2 lžíce
  • rybí omáčka 3 lžíce
  • červená chilli paprička, zbavená semen a nakrájená na plátky 1 ks
  • kuřecí prsa bez kosti a kůže, nakrájená na plátky 2 ks
  • široké rýžové nudle Pho 300 g
  • fazolové klíčky 2 hrsti
  • šťáva z 1 limetky na ochucení
  • čerstvý koriandr 4 malé hrsti

Postup přípravy

  1. Rozehřejte gril a dejte pod něj asi na 10 minut péci cibuli se zázvorem. Grilujte tak dlouho, dokud nezačnou černat.
  2. Kuřecí vývar přiveďte k varu, vhoďte do něj ogrilovanou cibuli a zázvor, dále koření, cukr, chilli a přilijte rybí omáčku. Nechte 15 minut probublávat. Tento základ si můžete připravit předem a nechat jednotlivé chutě rozvinout. Vývar následně sceďte, nalijte zpátky do hrnce a přiveďte k varu. Přidejte plátky kuřete a vařte mírným varem několik minut, dokud se neuvaří. Poté do vývaru vhoďte nudle a vařte 2 minuty. Dochuťte limetkou. Nakonec polévku ještě ochutnejte, jestli je poměr rybí omáčky a cukru vyvážený.
  3. Pho nalijte do misek, přidejte fazolové klíčky a listy koriandru a hned podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Judith Hann

Knihy Omega Judith Hann

Kniha naditá recepty, krásnými fotografiemi a praktickými informacemi o vaření i pěstování bylin je nezbytným průvodcem na cestě za proměnou vašeho jídla s použitím bylinek, které si můžete vypěstovat u vás na zahrádce. Každá sezónní kapitola obsahuje lahodné nápady na jednoduché večeře, mimořádné pečínky, dezerty, zavařeniny a další delikatesy.

Julia Hannová čerpá ze své zkušenosti předsedkyně Společnosti pro byliny, majitelky úspěšné kuchařské školy a celoživotní bylinkářské vášně a svým čtenářům poskytuje klíč k vaření s těmito rozmanitými a všestrannými ingrediencemi.

Vydalo nakladatelství Omega.


Přečtěte si také

Recepty