Tereza Pánková ,
V kuchyni vždy otevřeno

Thajská kuřecí polévka Tom Kha

Moje hodnocení
1x

Jestli si chcete doma připravit něco typicky thajského, určitě vyzkoušejte jejich ikonickou polévku! Jmenuje se Tom Kha a bude bavit především milovníky pikantnosti! :)

1 porce
30 minut
thajská

Suroviny

  • kuřecí prsa 200 g
  • hrst nakrájených žampionů
  • kokosové mléko 350 ml
  • kuřecí vývar 150 ml
  • citronová tráva 1 ks (cca 400 g)
  • limetkové listy (prodávají se i sušené) 3 ks
  • galangal cca 4 cm
  • chilli paprička 1 ks
  • rybí omáčka 1–2 lžíce
  • špetka třtinového cukru (volitelné)
  • šťáva z 1/2 limetky

Postup přípravy

  1. Maso nakrájejte na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválejte a podélně rozpulte.
  2. Galangal nakrájejte na plátky a chilli papričku posekejte. Do hrnce vložte kuřecí maso, zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přihoďte galangal, citronovou šťávu, limetkové listy a chilli papričku.
  3. Nechte na mírném plameni provařit cca 10 minut a pak vložte žampiony. Vařte ještě 10 minut. Tekutina se zredukuje do krémové konzistence.
  4. Dochuťte rybí omáčkou, vyjměte plátky galangalu, citronovou trávu, limetkové listy a odstavte.
  5. Nakonec zakápněte limetkovou šťávou. Při podávání posypejte koriandrem, jarní cibulkou a pokud chcete, ještě přidejte chilli papričku. Někdy je možné podávat polévku s rýžovými nudlemi.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

V kuchyni vždy otevřeno


Přečtěte si také

Recepty