reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Thajská kuřecí polévka Tom Kha
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Thajská kuřecí polévka Tom Kha

Thajská kuřecí polévka Tom Kha

Hodnoceno: 1x
Jestli si chcete doma připravit něco typicky thajského, určitě vyzkoušejte jejich ikonickou polévku! Jmenuje se Tom Kha a bude bavit především milovníky pikantnosti! :)
do 30 minut

reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválejte a podélně rozpulte.
  2. Galangal nakrájejte na plátky a chilli papričku posekejte. Do hrnce vložte kuřecí maso, zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přihoďte galangal, citronovou šťávu, limetkové listy a chilli papričku.
  3. Nechte na mírném plameni provařit cca 10 minut a pak vložte žampiony. Vařte ještě 10 minut. Tekutina se zredukuje do krémové konzistence.
  4. Dochuťte rybí omáčkou, vyjměte plátky galangalu, citronovou trávu, limetkové listy a odstavte.
  5. Nakonec zakápněte limetkovou šťávou. Při podávání posypejte koriandrem, jarní cibulkou a pokud chcete, ještě přidejte chilli papričku. Někdy je možné podávat polévku s rýžovými nudlemi.
Thajská kuřecí polévka Tom Kha
Autor: V kuchyni vždy otevřeno Thajská kuřecí polévka Tom Kha

reklama

V kuchyni vždy otevřeno
Andrea Motlíková

Andrea z foodblogu V kuchyni vždy otevřeno, který sleduje přes 36 tisíc fanoušků, vydala svoji první kuchařku. Na 368 stranách najdete bezmála 300 receptů pro každý den, které vždy doprovází autorské barevné fotografie.

Obsáhlá kniha je určena pro široké publikum napříč generacemi. Inspiraci pro každodenní vaření zde najdou začátečníci i zkušené kuchařky a určitě i muži. Osvědčené recepty z dostupných čerstvých surovin nejsou nijak komplikované a postupy jsou srozumitelně rozepsané. Nechybí tipy na tradiční česká jídla, ale v knize zabrousíte i do kuchyní Asie či Středomoří.

Kuchařka je velmi přehledně rozdělena do 19 kapitol od předkrmů, přes jídla z jednoho pekáčku, snadné recepty, polévky, saláty, druhy mas, těstoviny, zeleninové pokrmy, pomazánky, moučníky a dezerty až po zavařování.

Pokud vás den za dnem nenapadá, co zrovna vařit, stačí zalistovat a určitě si vyberete.

Související témata: Hlavní jídla , Thajská kuchyně