Thajská kuřecí polévka Tom Kha
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Thajská kuřecí polévka Tom Kha
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno
Postup přípravy
-
Maso nakrájejte na nudličky, žampiony na plátky nebo osminky (podle velikosti), citronovou trávu trošku nožem poválejte a podélně rozpulte.
-
Galangal nakrájejte na plátky a chilli papričku posekejte. Do hrnce vložte kuřecí maso, zalijte kokosovým mlékem a vývarem, přihoďte galangal, citronovou šťávu, limetkové listy a chilli papričku.
-
Nechte na mírném plameni provařit cca 10 minut a pak vložte žampiony. Vařte ještě 10 minut. Tekutina se zredukuje do krémové konzistence.
-
Dochuťte rybí omáčkou, vyjměte plátky galangalu, citronovou trávu, limetkové listy a odstavte.
-
Nakonec zakápněte limetkovou šťávou. Při podávání posypejte koriandrem, jarní cibulkou a pokud chcete, ještě přidejte chilli papričku. Někdy je možné podávat polévku s rýžovými nudlemi.
Thajská kuřecí polévka Tom Kha 2
Zdroj: V kuchyni vždy otevřeno
Thajská kuřecí polévka Tom Kha 2
Zdroj:
V kuchyni vždy otevřeno