Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Kuřecí polévka se zázvorem

4 porce
do 1 hodiny
Kuřecí polévka se zázvorem
Kuřecí polévka se zázvorem Autor: Marek Bartoš / Kulinárium
Silná kuřecí polévka léčí většinu neduhů těla i duše ve všech kulturách, v Asii ji doplňuje čerstvý zázvor, který zahřívá, posiluje imunitu a pomáhá ulevit i při astmatu, chilli papričky protáhnou rýmou ucpaný nos a česnek funguje jako přírodní antibiotikum. Uvařte si tenhle elixír zdraví!
Reklama

Článek

Slepičí polévka se strouháním Foto:

20 receptů na zázračnou kuřecí polévku ze všech koutů světa

Kuřecí vývar je lék! To nám od dětství vštěpovaly maminky i babičky a všichni jsme měli šanci tuhle odvěkou pravdu potvrdit na vlastní kůži. Leze na vás chřipka? Máte...

Suroviny (4 porce)

Reklama

Postup

  1. V hrnci promíchejte vývar a vodu. Česnek podrťte, zázvor nakrájejte na plátky, chilli papričku zbavte semínek a nasekejte nadrobno a vše přidejte do vývaru. Zahřívejte až k varu, snižte teplotu na nízký stupeň, vložte do vývaru maso, zakryjte poklicí a nechte pošírovat doměkka, zhruba 8–15 minut dle velikosti.
  2. Salát pak choi rozdělte na listy, cuketu nakrájejte na plátky. Z vývaru vyjměte uvařené maso a vložte do něj pak choi salát a cuketu. Nechte je mírně zavadnout, trvá to zhruba 2 minuty.
  3. Maso nechte mírně zchladnout a natrhejte ho vidličkou po vláknech na sousta. Rozdělte je do misek, přelijte vývarem a podávejte se skrojkem limety.
  4. PRIMA TIP: Polévku můžete obměnit tak, že do každé misky s vývarem přidáte jeden syrový žloutek a dochutíte pár kapkami sójové omáčky.
Reklama

METODA: Pošírování ve vodě

Suroviny se vaří v tekutině zahřáté na teplotu 70–82 °C. Tekutina se jen mírně chvěje a čas od času pustí jemnou bublinku. Výhodou je, že při takto šetrném varu surovina nemění tvar, jen chuť a konzistenci, a tak se pošírování hodí pro jemné maso, ryby a křehkou zeleninu. Příprava bývá velmi rychlá a šetrná a zachovává většinu vitaminů.

Kuřecí polévka se zázvorem  Foto: Kuřecí polévka se zázvorem; foto: Marek Bartoš / Kulinárium

Kulinárium

Kulinárium Foto:

ZDENĚK POHLREICH

Po sérii úspěšných kuchařek, představuje šéfkuchař Zdeněk Pohlreich knihu, která jim měla logicky předcházet. Kulinárium představuje 17 kuchařských metodik a sto receptů, kterými si je můžete vyzkoušet a naučit.

„O receptech vaření není,“ tvrdí Zdeněk Pohlreich. „Celý vtip je v tom, že jakmile ovládnete pravidla, už se jen zajímáte o nabídku matky přírody, kterou zpracujete tím nejlepším možným způsobem.“ Úvodní část předkládá charakteristiky metodik, detailnější popis následuje před každou tematickou kapitolou. Jasně tak pochopíte, co se se surovinou v hrnci, pánvi nebo v troubě děje a pochopíte, jak jednotlivá jídla vznikají. A můžete se pustit do zkoušení vlastních chuťových kombinací.

Vydalo nakladatelství Sevruga, 280 stran.

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama