Suroviny
- kuřecí vývar 1 litr
- voda 500 ml
- česnek 3 stroužky
- zázvor (čerstvý ) 2cm kousek
- chilli papričky 1 ks
- kuřecí stehenní řízek 2 ks
- zelí pak choi (salát) 2 ks
- cuketa (menší ) 1 ks
- limetka (k podávání) 1 ks
Článek
20 receptů na zázračnou kuřecí polévku ze všech koutů světa
Kuřecí vývar je lék! To nám od dětství vštěpovaly maminky i babičky a všichni jsme měli šanci tuhle odvěkou pravdu potvrdit na vlastní kůži. Leze na vás chřipka? Máte...
Postup přípravy
- V hrnci promíchejte vývar a vodu. Česnek podrťte, zázvor nakrájejte na plátky, chilli papričku zbavte semínek a nasekejte nadrobno a vše přidejte do vývaru. Zahřívejte až k varu, snižte teplotu na nízký stupeň, vložte do vývaru maso, zakryjte poklicí a nechte pošírovat doměkka, zhruba 8–15 minut dle velikosti.
- Salát pak choi rozdělte na listy, cuketu nakrájejte na plátky. Z vývaru vyjměte uvařené maso a vložte do něj pak choi salát a cuketu. Nechte je mírně zavadnout, trvá to zhruba 2 minuty.
- Maso nechte mírně zchladnout a natrhejte ho vidličkou po vláknech na sousta. Rozdělte je do misek, přelijte vývarem a podávejte se skrojkem limety.
- PRIMA TIP: Polévku můžete obměnit tak, že do každé misky s vývarem přidáte jeden syrový žloutek a dochutíte pár kapkami sójové omáčky.