Krémová kuřecí polévka s houbami
Zdroj: Marek Kučera
Krémová kuřecí polévka s houbami
Zdroj:
Marek Kučera
Postup přípravy
-
Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte olej. Maso osolte a opepřete, dejte do hrnce a opečte ze všech stran, trvá to asi 2 až 3 minuty. Kousky masa vyndejte a nechte stranou.
-
Do hrnce dejte máslo a nechte ho rozehřát. Osmažte na něm česnek, houby, cibuli, mrkev a celer. Za občasného promíchání smažte asi 3 až 4 minuty. Vmíchejte tymián a smažte asi 1 minutu.
-
Vmíchejte mouku a nechte ji asi 1 minutu smahnout. Vlijte vývar, vraťte kousky masa a za stálého promíchávání nechte dojít k varu. Polévku pak vařte, až lehce zhoustne, asi 5 minut.
-
Nakonec vmíchejte smetanu a nechte ji prohřát. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.
Rozšiřte svůj repertoár o nové recepty z kuřecího masa! Najdete je v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji.