Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
návrat zpět

Vyhledávání

Co hledáte?
Smazat
Reklama

Krémová kuřecí polévka s houbami

6 porcí
do 30 minut
Krémová kuřecí polévka s houbami
Krémová kuřecí polévka s houbami Autor: Marek Kučera
Pořádná drůbeží polévka přijde vhod i s prvními náznaky tepla. S dobrým pečivem poslouží tato sytá smetanová varianta i jako celý oběd.
Reklama

Rozšiřte svůj repertoár o nové recepty z kuřecího masa! Najdete je v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Reklama

Postup

  1. Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte olej. Maso osolte a opepřete, dejte do hrnce a opečte ze všech stran, trvá to asi 2 až 3 minuty. Kousky masa vyndejte a nechte stranou.
  2. Do hrnce dejte máslo a nechte ho rozehřát. Osmažte na něm česnek, houby, cibuli, mrkev a celer. Za občasného promíchání smažte asi 3 až 4 minuty. Vmíchejte tymián a smažte asi 1 minutu.
  3. Vmíchejte mouku a nechte ji asi 1 minutu smahnout. Vlijte vývar, vraťte kousky masa a za stálého promíchávání nechte dojít k varu. Polévku pak vařte, až lehce zhoustne, asi 5 minut.
  4. Nakonec vmíchejte smetanu a nechte ji prohřát. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama