Suroviny
- olivový olej 1 lžíce
- kuřecí stehenní řízek (nakrájené na kousky) 500 g
- máslo 2 lžíce
- česnek (rozdrcený) 3 stroužky
- houby (nejlépe lesní, nakrájené na plátky) 1 hrst
- cibule (nakrájená) 1 ks
- mrkev (očištěná a nakrájená) 3 ks
- řapíkatý celer (nakrájený na plátky nebo kousek běžného celeru) 2 řapíky
- hladká mouka 3 lžíce
- drůbeží vývar 1 litr
- smetana na vaření (12%) 120 ml
- hladkolistá petržel (nasekaná) 1 hrst
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Rozšiřte svůj repertoár o nové recepty z kuřecího masa! Najdete je v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:
Článek
Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!
Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...
Postup přípravy
- Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte olej. Maso osolte a opepřete, dejte do hrnce a opečte ze všech stran, trvá to asi 2 až 3 minuty. Kousky masa vyndejte a nechte stranou.
- Do hrnce dejte máslo a nechte ho rozehřát. Osmažte na něm česnek, houby, cibuli, mrkev a celer. Za občasného promíchání smažte asi 3 až 4 minuty. Vmíchejte tymián a smažte asi 1 minutu.
- Vmíchejte mouku a nechte ji asi 1 minutu smahnout. Vlijte vývar, vraťte kousky masa a za stálého promíchávání nechte dojít k varu. Polévku pak vařte, až lehce zhoustne, asi 5 minut.
- Nakonec vmíchejte smetanu a nechte ji prohřát. Dochuťte solí a pepřem a podávejte posypanou nasekanou petrželkou.