Suroviny
- červené fazole (uvařené) 1 hrnek
- mleté maso 250 g
- sterilovaná kukuřice 1 menší plechovka
- žlutá paprika 1 ks
- červená paprika 1 ks
- cibule 1 ks
- česnek 2 stroužky
- krájená rajčata 1 plechovka
- kečup 3 lžíce
- chilli (mleté) 1 špetka
- oregano 1/2 lžičky
- olej 1 lžíce
- sůl
- pepř (čerstvě namletý)
- cukr
- bylinky (koriandr, petržel)
Postup přípravy
- Na trošce oleje krátce osmahněte pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a posypte oreganem. Maso restujte dohněda, snažte se ho vařečkou oddělit na malé kousky.
- Do osmahnutého masa přihoďte nakrájenou papriku a krátce orestujte. Poté do směsi vylijte drcená rajčata a kečup. Nechte probublávat zhruba 10 minut.
- Nakonec přidejte předem namočené a uvařené fazole, slitou kukuřici, dochuťte špetkou mletého chilli, solí, pepřem a případně i cukrem.
- Servírujte hojně posypané bylinkami, jako přílohu podávejte čerstvé pečivo, ale hodí se i rýže.
Vyzkoušejte další skvělé recepty s fazolemi, které spolehlivě zahřejí