Z naší země

Jednoduchý recept na kovbojské fazole s mletým masem

Moje hodnocení
3x

Během zimy se hodí mít v zásobě recepty, které vás spolehlivě zahřejí a zasytí. Ať už se vrátíte z lyžování do chalupy, nebo vymrznete cestou z práce domů, vsaďte na pořádný kotlík z fazolí, mletého masa a zeleniny. A nebojte se mu dodat švih trochou chilli!

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Na trošce oleje krátce osmahněte pokrájenou cibuli a česnek. Přidejte mleté maso, osolte, opepřete a posypte oreganem. Maso restujte dohněda, snažte se ho vařečkou oddělit na malé kousky.
  2. Do osmahnutého masa přihoďte nakrájenou papriku a krátce orestujte. Poté do směsi vylijte drcená rajčata a kečup. Nechte probublávat zhruba 10 minut.
  3. Nakonec přidejte předem namočené a uvařené fazole, slitou kukuřici, dochuťte špetkou mletého chilli, solí, pepřem a případně i cukrem.
  4. Servírujte hojně posypané bylinkami, jako přílohu podávejte čerstvé pečivo, ale hodí se i rýže.

Vyzkoušejte další skvělé recepty s fazolemi, které spolehlivě zahřejí

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Z naší země


Přečtěte si také

Recepty