Veganské chilli se zeleninou, fazolemi a ajvarem

Moje hodnocení
6x

Chilli je obecný název nejen pro chilli papričky a koření, ale také pro pikantní pokrm. Je to vlastně takový kotlík, v kterém se společně dlouho dusí různé ingredience, až se všechny chutě krásně propojí. Nejznámější je chilli con carne s mletým masem, ale neméně oblíbené jsou i bezmase varianty se zeleninou a luštěninami.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Uvařte předem namočené fazole v nové vodě doměkka (solte před koncem uvaření) a sceďte je.
  2. Cibuli a veškerou zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na rozpálené pánvi s troškou olivového oleje orestujte cibuli dozlatova, přidejte oloupaný a nakrájený batát, papriku, cuketu a lilek.
  3. Přidejte koření: sůl, pepř, římský kmín, skořici, řádně promíchejte a vařte 10–15 minut do změknutí zeleniny. V případě potřeby přidejte trochu vody.
  4. Scezené fazole přidejte k zelenině společně s krájenými rajčaty a ajvarem. Promíchejte a společně vařte dalších cca 25 minut na mírném plameni. Před podáváním posypte nasekanou petrželí.
  5. Servírování: Podávejte na opečeném chlebu či bagetce. Můžete ale podávat také s rýží nebo kuskusem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Podravka


Přečtěte si také

Recepty