Suroviny
- vejce 2 ks
- polohrubá mouka 200 g
- hladká mouka (do misky na tvarování koblížků) 50 g
- tučný tvaroh (ve vaničce; okapaný) 250 g
- cukr krupice 100 g
- vanilkový cukr 1 balení
- kukuřičný škrob 45 g
- olej 1 l
- cukr (na obalení)
Postup přípravy:
- V míse vyšlehejte do pěny vejce, cukr a vanilkový cukr. Zabere to cca 5 minut.
- Poté jemně vmíchejte okapaný tvaroh a nakonec vmíchejte mouku s kukuřičným škrobem a kypřicím práškem.
- Vše řádně promíchejte a dejte stranou. Do menšího kastrůlku dejte 1 l oleje a ten zahřejte. Pomoučenýma rukama berte malé kousky těsta (opravdu malé, aby po usmažení vevnitř nezůstalo tekuté těsto) a tvarujte kuličky, které pak pomocí lžíce dávejte do rozpáleného oleje.
- Smažte z obou stran hezky dozlatova. Usmažené koblížky dávejte okapat na talíř vyložený ubrousky a obalujte v krupicovém cukru.
TIP: Koblížky můžete také tvarovat pomocí dvou lžic. Tvar bude sice šišatý, ale tolik se neumažete a na chuti jim neuberete.
Další recepty na sladké koblížky!