Suroviny
- hladká mouka 500 g
- bílý jogurt 260 g
- vejce 2 ks
- jedlá soda 1 lžička
- sůl 1/2 lžičky
- vanilkový cukr 1 lžíce
- řepkový olej
- mouka (na podsypání)
- moučkový cukr ( na poprášení)
- med
- marmeláda
Postup přípravy
- V misce smíchejte prosátou mouku, sůl a cukr. Uprostřed udělejte důlek, do kterého dejte jogurt, který smíchejte s jedlou sodou a vejci.
- Vypracujte hladké těsto. Pokud se lepí, přidejte trochu mouky. Těsto přikryjte utěrkou a nechejte přibližně 20 minut odpočinout.
- Poté rozválejte na moukou posypané ploše na přibližně 0,3 cm široký plát. Rádýlkem nakrájejte libovolné tvary a smažte v oleji na středním plameni po obou stranách dozlatova. Usmažené koblížky dejte okapat na papírovou utěrku. Po vychladnutí poprašte moučkovým cukrem, pokapejte medem nebo podávejte s marmeládou.