Tvarohové citrusové koblížky

Moje hodnocení
4x

Typické velikonoční respektive masopustní pečivo, koblížky, se nám představuje v jemnější, odlehčenější a nádherně voňavé podobě. Prostě paráda, kterou si můžete užít celoročně.

1 porce
30 minut

Suroviny

  • hladká mouka 1 hrnek
  • kypřicí prášek 2 lžičky
  • vejce (sůl) 1 špetka
  • plnotučný tvaroh nebo ricotta 1 hrnek
  • vejce (velká vejce) 2 ks
  • jemný krupicový cukr 3 lžíce + na obalení
  • najemno nastrouhaná citronová kůra 1/2 lžičky + k podávání
  • najemno nastrouhaná pomerančová kůra 1/2 lžičky + k podávání
  • vanilka (vanilkový extrakt) 1 lžička
  • rostlinný olej na smažení

Postup přípravy

  1. Ve velké míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse promíchejte tvaroh, vejce, cukr, citrusovou kůru a vanilku. Tvarohovou směs zlehka zatírejte k moučné směsi, jen co se obě spojí.
  2. Mezitím rozehřejte při střední teplotě v silnostěnném kastrolu vyšší vrstvu oleje. Na plech s okrajem postavte drátěnou mřížku.
  3. Po částech nechte do horkého oleje sklouznout vrchovatou lžíci těsta. jednou obraťte a koblížky smažte, až budou ze všech stran zlaté, 3 až 4 minuty. Kastrol nepřeplňujte.
  4. Drátěnou nebo děrovanou naběračkou vybírejte hotové koblížky a klaďte je na mřížku, aby z nich vykapal přebytečný tuk. Pak je ihned obalujte ve směsi cukru a citrusové kůry. Koblížky podávejte ihned.

PRIMA TIP: Pro poněkud jinou voňavou a chuťovou kompozici můžete samozřejmě použít i limetky a/nebo mandarinky. Poohlédněte se ale po chemicky neošetřených plodech.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH

undefined

Přečtěte si také

Recepty