redakce Prima FRESH

Tvarohové citrusové koblížky

Moje hodnocení
10x

Typické velikonoční respektive masopustní pečivo, koblížky, se nám představuje v jemnější, odlehčenější a nádherně voňavé podobě. Prostě paráda, kterou si můžete užít celoročně.

1 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve velké míse promíchejte mouku, prášek do pečiva a sůl. V jiné míse promíchejte tvaroh, vejce, cukr, citrusovou kůru a vanilku. Tvarohovou směs zlehka zatírejte k moučné směsi, jen co se obě spojí.
  2. Mezitím rozehřejte při střední teplotě v silnostěnném kastrolu vyšší vrstvu oleje. Na plech s okrajem postavte drátěnou mřížku.
  3. Po částech nechte do horkého oleje sklouznout vrchovatou lžíci těsta. jednou obraťte a koblížky smažte, až budou ze všech stran zlaté, 3 až 4 minuty. Kastrol nepřeplňujte.
  4. Drátěnou nebo děrovanou naběračkou vybírejte hotové koblížky a klaďte je na mřížku, aby z nich vykapal přebytečný tuk. Pak je ihned obalujte ve směsi cukru a citrusové kůry. Koblížky podávejte ihned.

PRIMA TIP: Pro poněkud jinou voňavou a chuťovou kompozici můžete samozřejmě použít i limetky a/nebo mandarinky. Poohlédněte se ale po chemicky neošetřených plodech.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty