Regionální potravina

Smažené koblihy se zákysem podávané naslano s křenovým dipem

Moje hodnocení
10x

Zkoušeli jste někdy koblihy na slaný způsob? Může to znít poněkud zvláštně, ale kynuté těsto je de facto chuťově neutrální. Proč ho tedy nedoplnit třeba příjemně pikantním křenovým dipem?

10 porcí
90 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ohřejte zákys na 35 °C, přidejte droždí a špetku cukru. Nechte 15 minut odležet, aby se aktivovalo droždí. Poté smíchejte kvásek s hladkou moukou a solí. Důkladně prohněťte a postupně přidávejte máslo nakrájené na kostičky. Dobře zpracujte a nechte kynout 45 minut.
  2. Poté těsto vyválejte a vykrojte kolečka. Nechte opět kynout cca 10 minut a pak smažte z obou stran asi 3 minuty.
  3. Koblihy můžete podávat třeba s křenovým dipem, který vyrobte smícháním jogurtu, majonézy a smetanového křenu. Dochuťte solí a cukrem.

PRIMA TIP: Jak připravit výborné nadýchané koblihy? Zvolili jsme recept se zákysem. Naprosto nás totiž nadchnul Selský zákys od Pavlíny Páchové – FARMA POD LIPOU, loňský vítěz ocenění Regionální potravina v Královehradeckém kraji. Vyrábí se z kravského mléka vlastní produkce přímo na farmě a chutná božsky smetanově. Až si ho nalijete do skleničky, budete mít nejspíš problém nechat 2 deci do těsta.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Regionální potravina


Přečtěte si také

Recepty