zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní
Autor: Famózní! Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní

Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní

Hodnoceno: 6x
Smažené rýžové bochánky plněné sladkou fazolovou směsí milují v Asii, ale postupně se zabydlují i v ostatních koutech světa. Stalo se z nich typické pouliční jídlo, které chutná všude skoro stejně. Protože všichni milují sladké, smažené, křupavé, horké koblihy, ne?
do 1,5 hodiny
20 ks porcí

reklama

Suroviny (20 ks porcí)

Náplň:

Postup

  1. Fazole namočte den předem a pak je uvařte doměkka, podle jejich stáří to trvá zhruba 45 minut. 
  2. Mezitím připravte těsto. Obě mouky promíchejte s cukrem, jedlou sodou, solí a máslem. Vlijte horkou vodu a zadělejte pružné těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií nebo utěrkou a nechte ho zchladnout. 
  3. Uvařené fazole slijte a propasírujte nebo rozmixujte dohladka. Je-li směs moc řídká, za stálého míchání ji povařte do zhoustnutí. Vmíchejte med, cukr, sůl a vyškrábnutá semínka z vanilky. 
  4. Z těsta odkrajujte lžící kousky a tvarujte z nich kuličky. Do kuličky vmáčkněte důlek a naplňte ho fazolovou pastou. Pečlivě uzavřete. 
  5. V pánvi nebo kastrolu rozehřejte alespoň 3cm vrstvu oleje a koblížky v ní smažte dozlatova, zhruba 2 minuty z každé strany. Vyjměte je, nechte okapat v cedníku a pocukrujte. 

PRIMA TIP: Koblížky můžete naplnit také slaným karamelem, kostkou cukru nebo pikantní zavařeninou. 

Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní
Autor: Famózní! Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní

reklama

Famózní!
Mirka van Gils Slavíková

Cukrářka s francouzským titulem Professeur en Sucre d’Art v roce 2002 zvítězila ve Velké ceně Paříže v přípravě svatebního dortu Croquembouche, což ji vystřelilo mezi světovou cukrářskou špičku. Dezerty jsou její život a neustále pracuje na jejich zdokonalení. Ke svým šedesátinám se rozhodla nadělit si knihu s více než 60 oblíbenými českými i zahraničními recepty, které peče pro rodinu i přátele, ať už v Česku, nebo v Holandsku, kde momentálně žije. Pečlivě popsané recepty vedou zkušené i začínající milovnice a milovníky sladkého k úžasným výsledkům, jejichž zopakování budou všichni vyžadovat. Dobroty Mirky van Gils Slavíkové jsou zkrátka famózní!

www.mirkavangils.cz