Mirka van Gils Slavíková

Smažené rýžové koblížky se sladkou fazolovou náplní

Moje hodnocení
12x

Smažené rýžové bochánky plněné sladkou fazolovou směsí milují v Asii, ale postupně se zabydlují i v ostatních koutech světa. Stalo se z nich typické pouliční jídlo, které chutná všude skoro stejně. Protože všichni milují sladké, smažené, křupavé, horké koblihy, ne?

1 porce
90 minut
asijská

Těsto

Náplň

Postup přípravy

  1. Fazole namočte den předem a pak je uvařte doměkka, podle jejich stáří to trvá zhruba 45 minut.
  2. Mezitím připravte těsto. Obě mouky promíchejte s cukrem, jedlou sodou, solí a máslem. Vlijte horkou vodu a zadělejte pružné těsto. Zakryjte ho potravinářskou fólií nebo utěrkou a nechte ho zchladnout.
  3. Uvařené fazole slijte a propasírujte nebo rozmixujte dohladka. Je-li směs moc řídká, za stálého míchání ji povařte do zhoustnutí. Vmíchejte med, cukr, sůl a vyškrábnutá semínka z vanilky.
  4. Z těsta odkrajujte lžící kousky a tvarujte z nich kuličky. Do kuličky vmáčkněte důlek a naplňte ho fazolovou pastou. Pečlivě uzavřete.
  5. V pánvi nebo kastrolu rozehřejte alespoň 3cm vrstvu oleje a koblížky v ní smažte dozlatova, zhruba 2 minuty z každé strany. Vyjměte je, nechte okapat v cedníku a pocukrujte.

PRIMA TIP: Koblížky můžete naplnit také slaným karamelem, kostkou cukru nebo pikantní zavařeninou.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Mirka van Gils Slavíková

Famózní 2 Mirka van Gils Slavíková

Česká nejznámější a nejúspěšnější cukrářka, jejíž umění ocenili i francouzští mistři, vydává dvou další kuchařku, která názvem, grafikou i výběrem receptů navazuje na loňský titul Famózní! V této knize představuje české, moravské i světové dezerty, dortíčky a moučníky, které vás potěší nejen na podzim a o Vánocích, ale kdykoliv vás dožene mlsná, nebo budete chystat narozeninovou oslavu či jinou party. Mirka van Gils Slavíková do knihy poskládala 65 originálních receptů, které doplnila svými vzpomínkami a především praktickými tipy.

Vydává nakladatelství 103 media a na www.mirkavangils.cz knihu koupíte i s podpisem autorky.


Přečtěte si také

Recepty