Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem
Zdroj: Kublanka
Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem
Zdroj:
Kublanka
Postup přípravy
-
Hlubokou pánev nebo hrnec naplňte zhruba 8 cm vysokou vrstvou oleje, který rozehřejte na teplotu 180 °C.
-
Mezitím v míse prošlehejte vejce s máslem, cukrem a solí. Poté po částech střídavě zapracujte mléko s prosátou hladkou moukou.
-
Na závěr přidejte prosátý kypřicí prášek a dobře promíchejte. Mělo by vzniknout dokonale hladké těstíčko.
-
Poté ihned jednou lžičkou neberte těsto a druhou těsto seškrábněte do rozpáleného oleje.
-
Smažte vždy maximálně 6–8 koblížků najednou, zhruba 3 minuty, ze všech stran dozlatova.
-
Usmažené vyndejte děrovanou naběračkou na papírovou utěrku, kde je zbavte přebytečného oleje. Pak je ihned obalte ve skořicovém cukru. Podávejte horké.
Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem 2
Zdroj: Kublanka
Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem 2
Zdroj:
Kublanka