Suroviny
- vejce 2 ks
- cukr krupice 3/4 hrnku
- máslo (změklé ) 2 lžíce
- plnotučné mléko 1 hrnek
- hladká mouka 2 hrnky
- rostlinný olej (na smažení)
- skořicový cukr (na podávání)
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Hlubokou pánev nebo hrnec naplňte zhruba 8 cm vysokou vrstvou oleje, který rozehřejte na teplotu 180 °C.
- Mezitím v míse prošlehejte vejce s máslem, cukrem a solí. Poté po částech střídavě zapracujte mléko s prosátou hladkou moukou.
- Na závěr přidejte prosátý kypřicí prášek a dobře promíchejte. Mělo by vzniknout dokonale hladké těstíčko.
- Poté ihned jednou lžičkou neberte těsto a druhou těsto seškrábněte do rozpáleného oleje.
- Smažte vždy maximálně 6–8 koblížků najednou, zhruba 3 minuty, ze všech stran dozlatova.
- Usmažené vyndejte děrovanou naběračkou na papírovou utěrku, kde je zbavte přebytečného oleje. Pak je ihned obalte ve skořicovém cukru. Podávejte horké.
Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem 2 Zdroj: Kublanka