Brazilské smažené koblížky se skořicovým cukrem

Moje hodnocení
3x

Už jste někdy ochutnali brazilské smažené koblížky ve tvaru kapek vody? Tato tradiční sladkost si vás rozhodně získá svou vůní, na které má svůj podíl mimo jiné i skořicový cukr.

1 porce
30 minut
brazilská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Hlubokou pánev nebo hrnec naplňte zhruba 8 cm vysokou vrstvou oleje, který rozehřejte na teplotu 180 °C.
  2. Mezitím v míse prošlehejte vejce s máslem, cukrem a solí. Poté po částech střídavě zapracujte mléko s prosátou hladkou moukou.
  3. Na závěr přidejte prosátý kypřicí prášek a dobře promíchejte. Mělo by vzniknout dokonale hladké těstíčko.
  4. Poté ihned jednou lžičkou neberte těsto a druhou těsto seškrábněte do rozpáleného oleje.
  5. Smažte vždy maximálně 6–8 koblížků najednou, zhruba 3 minuty, ze všech stran dozlatova.
  6. Usmažené vyndejte děrovanou naběračkou na papírovou utěrku, kde je zbavte přebytečného oleje. Pak je ihned obalte ve skořicovém cukru. Podávejte horké.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka


Přečtěte si také

Recepty