Suroviny
- měkký tvaroh 250 g
- vejce 2 ks
- cukr 2 lžíce
- hrubá mouka 150 g
- prášek do pečiva 1/4 sáčku
- olej (na smažení)
- moučkový cukr (na obalení)
Článek
20 báječných moučníků s tvarohem
Lásku k tvarohovým dezertům většinou máme už od dětství... Rybízový koláč s tvarohem, buchty a koláče, jahodové knedlíky nebo oblíbené Míša řezy... Dopřejte si...
Postup přípravy
- V míse promíchejte tvaroh, vejce, cukr, hrubou mouku a kypřicí prášek a nechte asi čtvrt hodiny odpočinout.
- Rozpalte vysokou vrstvu oleje a lžící nebo namočenýma rukama odebírejte kousky těsta o něco menší než pingpongový míček, které postupně dávejte do oleje.
- Koblížky průběžně otáčejte a smažte pomalu, aby se dostatečně propekly naskrz, do zlatohnědé barvy.
- Hotové koblížky nechte okapat od oleje a obalujte v moučkovém cukru.