Suroviny
- měkký tvaroh (polotučný ) 250 g
- vejce 3 ks
- rum 3 lžíce
- mléko 7 lžic
- polohrubá mouka 500 g
- rostlinný olej (na smažení)
- moučkový cukr (na obalování)
Článek
9 nejlepších receptů na koblihy z různých koutů světa
Láska ke koblihám a koblížkům vzniká většinou už v dětství a trvá celý život. Dozlatova osmažená, nadýchaná, s náplní i bez, s křupavou krustou. Dokonalá kobliha je...
Postup přípravy
- V míse smíchejte tvaroh, vejce, rum a mléko.
- V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
- Sypkou směs nasypte do tvarohové a vše promíchejte, aby se suroviny spojily.
- Do pánve nalijte tolik oleje, aby sahal do výšky 2 cm a kobližky v něm mohly být z poloviny ponořené. Naberte plnou lžíci těsta a na pánvi ho navrstvěte do kolečka, kobližka se pak vytvoří sama. Z každé strany opékejte asi 2 minuty, až budou úplně zlatavé.
- Hotové kobližky odkládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný olej. Ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.