návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Nadýchané tvarohové kobližky

20 ks porcí
do 1 hodiny
Nadýchané tvarohové koblížky
Nadýchané tvarohové koblížky Autor: Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery
V těstě na kobližky je tvaroh, který ale ve finále není v hotových kobližkách moc cítit, jen jsou díky němu krásně měkké a vláčné. Tvarohové těsto nemusí kynout, a přesto jsou kobližky snad ještě nadýchanější a lepší než klasické kynuté.

Článek

Koblihy Foto:

9 nejlepších receptů na koblihy z různých koutů světa

Láska ke koblihám a koblížkům vzniká většinou už v dětství a trvá celý život. Dozlatova osmažená, nadýchaná, s náplní i bez, s křupavou krustou. Dokonalá kobliha je...

Postup

  1. V míse smíchejte tvaroh, vejce, rum a mléko.
  2. V jiné míse smíchejte mouku s práškem do pečiva.
  3. Sypkou směs nasypte do tvarohové a vše promíchejte, aby se suroviny spojily.
  4. Do pánve nalijte tolik oleje, aby sahal do výšky 2 cm a kobližky v něm mohly být z poloviny ponořené. Naberte plnou lžíci těsta a na pánvi ho navrstvěte do kolečka, kobližka se pak vytvoří sama. Z každé strany opékejte asi 2 minuty, až budou úplně zlatavé.
  5. Hotové kobližky odkládejte na papírovou utěrku, aby se z nich odsál přebytečný olej. Ještě teplé je obalujte v moučkovém cukru.

PRIMA TIP: Pokud chcete kobližky ozvláštnit, obalte je v moučkovém cukru se špetkou skořice.

Nadýchané tvarohové koblížky  Foto: Nadýchané tvarohové koblížky , Foto: Petra Novotná / Kuchařka pro teenagery

Kuchařka pro teenagery

Kuchařka pro teenagery Foto:

#klidneuvarim

Julie Kučerovská

Tato kuchařka je výzvou šestnáctileté Julie jejím vrstevníkům – i když třeba jídlo vypadá složitě, jeho příprava může být úplně jednoduchá a zvládne ji každý. A ani začínající kuchařky a kuchaři by se neměli bát popadnout do ruky měchačky, hrnce a pekáče a pustit se do díla. Vaření je zábava, zvlášť když jídlo chystáte pro rodinu či přátele, či dokonce s nimi.

Kniha je rozdělena do sedmi tematických kapitol, kam autorka zařadila recepty pro nejrůznější každodenní i slavnostní příležitosti – čtenářům přináší tipy na zdobnou a chutnou víkendovou snídani, menu na nedělní oběd, vánoční pohoštění, zábavný piknik v parku nebo občerstvení na párty, ale i na zdravé a syté svačiny nebo rychlou vegetariánskou večeři. Jednoduché a rychlé recepty přesvědčí mladé čtenáře, že není třeba mít strach, protože když všechny s přehledem zvládne stejně stará Julie, proč by nemohli oni?

Vydalo nakladatelství Smart Press, k dostání na www.smartpress.cz a u všech dobrých knihkupců.