Najděte si recept
Na co máte chuť?

Masopustní koblihy
Slavíte Masopust? Ať už to máte u vás doma jakkoliv, těmto masopustním koblihám obalovaným ve skořicovém cukru jen stěží odoláte. Bez legrace! Krásně nakynuté těsto, voňavá citronová kůra, no zkrátka sen.
do 1,5 hodiny
22 porcí
Suroviny (22 porcí)
- máslo 130 g
- hladká mouka 500 g
- mléko 250 ml
- droždí 20 g (nebo pytlík droždí na 1/2 kg mouky)
- citronová kůra z jednoho citronu
- moučkový cukr 1 lžíce
- muškátový oříšek 1/3 lžičky
- sůl 1/2 lžičky
Na obalení:
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Odvažte máslo, vložte ho do robota a rozšlehejte. Tím povolí a pak se lépe zapracuje do mouky.
- Přidejte mouku, teplé mléko, droždí a citronovou kůru.
- Pak také moučkový cukr, muškátový oříšek a nakonec sůl.
- Vše důkladně promíchejte a nechte kynout.
- Vykynuté těsto znovu zpracujte. Nemělo by lepit, ale je lepší si lehce poprášit pracovní plochu.
- Nyní vyválejte šišky. Z této porce uděláte cca 22 šišek.
- Do kastrůlku nalijte cca 2 cm oleje, a pokud máte, přidejte 3 lžíce sádla. Dodá koblížkům výbornou chuť.
- Smažte koblížky na středním plameni.
- Mezitím si připravte cukr krystal se skořicí a ještě horké koblížky v něm obalte.
- Podávejte se sklenicí mléka.
Smooth & cooking
Ze začátku jsem si založila internetový zápisník, kam jsem zapisovala recepty pro mé přátele. Ale po roce ho začali sledovat i další lidé, tak jsem se rozhodla koupit si doménu a začít opravdu blogovat. Přidala jsem tomu duši a hlavně zapojila i můj osobní život. Do všech receptů přidávám hlavně kus sebe a obrovskou dávku úsměvu a elánu.
Můj blog Smoothcooking.cz je souhrn jednoduchých a rychlých receptů, které zvládne i úplný začátečník. Je proložen složitějšími recepty pro ty, kteří chtějí strávit u plotny i několik hodin. Najdete zde sladké, slané, ale i nápoje a smoothie.
Popisuji tipy, triky, inspiraci na to, jak být lepší kuchařkou či kuchařem, dále doporučené restaurace, ingredience a vybavení a food akce.