Masopustní koblihy
Zdroj: Smoothcooking.cz
Masopustní koblihy
Zdroj:
Smoothcooking.cz
Slavíte Masopust? Ať už to máte u vás doma jakkoliv, těmto masopustním koblihám obalovaným ve skořicovém cukru jen stěží odoláte. Bez legrace! Krásně nakynuté těsto, voňavá citronová kůra, no zkrátka sen.
Postup přípravy
-
Odvažte máslo, vložte ho do robota a rozšlehejte. Tím povolí a pak se lépe zapracuje do mouky.
-
Přidejte mouku, teplé mléko, droždí a citronovou kůru.
-
Pak také moučkový cukr, muškátový oříšek a nakonec sůl.
-
Vše důkladně promíchejte a nechte kynout.
-
Vykynuté těsto znovu zpracujte. Nemělo by lepit, ale je lepší si lehce poprášit pracovní plochu.
-
Nyní vyválejte šišky. Z této porce uděláte cca 22 šišek.
-
Do kastrůlku nalijte cca 2 cm oleje, a pokud máte, přidejte 3 lžíce sádla. Dodá koblížkům výbornou chuť.
-
Smažte koblížky na středním plameni.
-
Mezitím si připravte cukr krystal se skořicí a ještě horké koblížky v něm obalte.
-
Podávejte se sklenicí mléka.
Masopustní koblihy 4
Zdroj: Smoothcooking.cz
Masopustní koblihy 4
Zdroj:
Smoothcooking.cz