Jednoduché čočkové kari z trouby
Zdroj: Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Jednoduché čočkové kari z trouby
Zdroj:
Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Večeře téměř bez práce je snem každé zaměstnané ženy. Kouzlo tkví v hrnci s pokličkou, v tomto případě umístěném v troubě. Obsah variujte podle sezony, kari snese zeleninu, maso, luštěniny i brambory. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí.
Postup přípravy
-
Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si větší hrnec, který lze dát do trouby (nebo zapékací formu o rozměrech 20 × 20 cm).
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a podrťte nožem nahrubo, zázvor nasekejte najemno.
-
Do hrnce vsypte čočku, zalijte ji vývarem, přidejte mrkev, cibuli, česnek, zázvor, kari koření a římský kmín. Osolte, opepřete a promíchejte. Přiklopte a nechte dusit 25–30 minut v předehřáté troubě.
-
Jakmile čočka změkne, přilijte k ní kokosové mléko, promíchejte, přiklopte a pečte ještě 5–10 minut. Vmíchejte špenát, zastříkněte limetkou, promíchejte a podávejte s rýží, sezamem a nasekaným koriandrem.
Jednoduché čočkové kari z trouby
Zdroj: Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Jednoduché čočkové kari z trouby
Zdroj:
Jíme zdravě pod jednou pokličkou
Vyzkoušejte další recepty z červené čočky