Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jednoduché čočkové kari z trouby

Moje hodnocení
4x

Večeře téměř bez práce je snem každé zaměstnané ženy. Kouzlo tkví v hrnci s pokličkou, v tomto případě umístěném v troubě. Obsah variujte podle sezony, kari snese zeleninu, maso, luštěniny i brambory. Voňavé koření a kokosové mléko vše harmonicky spojí.

4 porce
60 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Troubu předehřejte na 200 °C. Připravte si větší hrnec, který lze dát do trouby (nebo zapékací formu o rozměrech 20 × 20 cm).
  2. Cibuli oloupejte a nakrájejte nadrobno, mrkev očistěte a nakrájejte na kostičky. Česnek oloupejte a podrťte nožem nahrubo, zázvor nasekejte najemno.
  3. Do hrnce vsypte čočku, zalijte ji vývarem, přidejte mrkev, cibuli, česnek, zázvor, kari koření a římský kmín. Osolte, opepřete a promíchejte. Přiklopte a nechte dusit 25–30 minut v předehřáté troubě.
  4. Jakmile čočka změkne, přilijte k ní kokosové mléko, promíchejte, přiklopte a pečte ještě 5–10 minut. Vmíchejte špenát, zastříkněte limetkou, promíchejte a podávejte s rýží, sezamem a nasekaným koriandrem.

Vyzkoušejte další recepty z červené čočky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jíme zdravě pod jednou pokličkou

Jeden hrnec, pekáč či pánev a tolik možností. Známý kolektiv autorů zaměřil svou pozornost na každodenní vaření a nejčastější pomocníky a zapřemýšlelo, jak přípravu jídla ještě více usnadnit, tak aby byl výsledek chutný, sytý a zdravý a cesta k němu co nejsnazší. Jejich nová kniha obsahuje recepty na snídaně, svačiny, obědy pro rodinu i partu kamarádů, sladké dezerty i večeře. Myslí i na vegany a vegetariány a opět ukazují, že lahodné může být zároveň i zdravé.

www.jimezdrave.cz


Přečtěte si také

Recepty