Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky

Rychlá bezmasá večeře: Thajské dýňové kari

Moje hodnocení
15x

Chuťově výrazné a syté kari je rychle hotové a dá se připravit několik dnů předem a uchovávat v lednici. Nebojte se základní recept obměňovat různými druhy zeleniny podle sezony.

4 porce
60 minut
thajská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Připravte velký hrnec hodně osolené vody a zahřejte ji na vysokou teplotu. Přidejte dýni a vařte ji zhruba 5 minut, dokud nebude měkká, ale ne úplně uvařená. Nechte ji důkladně okapat a dejte ji stranou.
  2. V pánvi s těžkým dnem ohřejte na střední až vysokou teplotu řepkový olej. Přidejte cibuli a papriku, osolte je a opepřete a za občasného míchání je smažte zhruba 6 minut, dokud nezměknou. Přidejte dýni a kari pastu, důkladně je promíchejte, aby zelenina byla v kari pastě řádně obalená, a restujte ještě zhruba 2 minuty.
  3. Přidejte kokosové mléko a zeleninový vývar a vše přiveďte k varu. Zmírněte teplotu na nízkou úroveň a pomalu vařte zhruba 15 minut, dokud dýně nebude měkká, ale pořád si bude držet svůj tvar. Přidejte bazalku a osolte a opepřete podle chuti. Naběračkou nalijte jídlo do misek na dušenou rýži a ihned podávejte.

PRIMA TIP: Chuťově výrazné a syté kari je rychle hotové a dá se připravit několik dnů předem a uchovávat v lednici. Pokud zrovna nedozrávají čerstvé dýně, dají se nahradit jakoukoli zeleninou bohatou na škrob, například sladkými bramborami. Do kari můžete přidat i slitou plechovku cizrny, která dodá pokrmu bílkoviny. Podávejte s dušenou bílou nebo hnědou rýží a přidejte zelené fazolky smažené na malém množství řepkového oleje a pár kapkách sezamového oleje.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kate McMillan / Rychlé večeře pro školáky


Přečtěte si také

Recepty