návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Základní recept na voňavé indické kari

Hodnoceno: 4x
4 porce
do 1 hodiny
Základní recept na voňavé kari
Autor: S vášní pro jídlo Základní recept na voňavé kari
Rádi byste zkusili populární pokrm plný koření a neskutečné vůně? Nedivíme se, indické kari a další podobná jídla jsou silně návyková. :) Tak vyzkoušejte základní recept, který můžete obměňovat volně podle stavu zásob. Perfektní je i s kuřecím masem, květákem, cizrnou, lilkem, bramborami...

Suroviny (4 porce)

Postup

  1. Na másle s olejem krátce opražte všechno koření.
  2. Ke koření potom přidejte na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa, promíchejte a nechte lehce opéct.
  3. Maso zalijte passatou, přidejte na kusy nakrájená rajčata a datlový sirup a nechte spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
  4. Z omáčky vyndejte všechno maso, omáčku promixujte tyčovým mixérem najemno, vraťte maso, zalijte smetanou a nechte provařit ještě asi 10 minut.
  5. Nakonec kari osolte, zasypte čerstvým koriandrem a podávejte z rýží nebo pšeničnými plackami.

S vášní pro jídlo
Kaya Kounová Roubíčková

S vášní pro jídlo je inspirativní foodblog, který píše Kaya Kounová Roubíčková.

Dobré jídlo je její velkou vášní, takže není náhoda, že čas ji přivedl k psaní právě o něm. Velmi ráda připravuje jídla nenáročná, zato s maximálně vyladěnými chutěmi.

Na stránkách blogu svasniprojidlo.cz se s vámi dělí o to nejlepší, co v kuchyni vytvořila. Najdete zde rozmanitou kuchyni z celého světapřipravenou se špetkou hravosti a hlavně s vášní!