Suroviny
- máslo 20 g
- olej 10 g
- kurkuma 1 lžička
- římský kmín (drcený ) 1 lžička
- koření garam másala 1 lžička
- mletý koriandr 1 lžička
- chilli (podle chuti)
- cibule (velká ) 1 ks
- česnek 2 stroužky
- zázvor (kousek ) 2 cm
- krůtí maso 300
- rajčatová passata 750 ml
- rajčata 2 ks
- datlový sirup 1 lžíce
- smetana ke šlehání 150 ml
- koriandr (čerstvý )
- sůl
Postup přípravy
- Na másle s olejem krátce opražte všechno koření.
- Ke koření potom přidejte na kusy nakrájenou cibuli, česnek, zázvor a kostky masa, promíchejte a nechte lehce opéct.
- Maso zalijte passatou, přidejte na kusy nakrájená rajčata a datlový sirup a nechte spolu probublávat asi 30 minut na mírném ohni.
- Z omáčky vyndejte všechno maso, omáčku promixujte tyčovým mixérem najemno, vraťte maso, zalijte smetanou a nechte provařit ještě asi 10 minut.
- Nakonec kari osolte, zasypte čerstvým koriandrem a podávejte z rýží nebo pšeničnými plackami.
Vyzkoušejte oblíbené indické butter chicken (máslové kuře) podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE: Indické butter chicken