návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Katsu kari

4 porce
do 1 hodiny
Katsu kari
Katsu kari Autor: Kublanka.cz
Japonská kuchyně není jen o sushi, pozor na to! Kromě nudlí a jiných pokrmů pracuje i s hodně populárním kari. A taky s řízkem, což byste možná nečekali. Následující recept je kombinací těchto dvou specialit, které prostě musíte vyzkoušet! :)

Postup

  1. Nejdříve si připravte omáčku. Rostlinný olej rozehřejte v menší pánvi, přidejte najemno nakrájenou cibuli, celé stroužky česneku a restujte za stálého míchání dosklovata (asi 2 minuty).
  2. Přidejte najemno nakrájenou mrkev, zmírněte plamen a za občasného míchání restujte do okamžiku, kdy mrkev začne měknout a karamelizovat. 
  3. Poté přidejte mouku smíchanou s kari kořením a krátce restujte. Jakmile se koření rozvoní, začněte za stálého míchání metličkou přilévat studený kuřecí vývar.
  4. Na závěr vmíchejte med a sójovou omáčku, přidejte bobkový list a omáčku nechte zhruba 20 minut jemně probublávat.
  5. Jako poslední přidejte koření garam masala a omáčku přeceďte přes jemný cedník. Omáčku udržujte v teple do podávání. 
  6. Těsně před podáváním si připravte kuřecí maso. Mouku dejte do misky, přidejte sůl, pepř a dobře vše promíchejte. Do zbývajících dvou misek si připravte prošlehané vejce a panko strouhanku. 
  7. Kuřecí prsa jemně naklepejte mezi dvěma vrstvami potravinářské fólie. Poté je postupně obalte v ochucené mouce, vejci a nakonec v panko strouhance.
  8. Obalená kuřecí prsa smažte ve vyšší vrstvě rostlinného oleje z obou stran dozlatova. Usmažené řízky zbavte přebytečného oleje na papírové utěrce a nechte je krátce odpočinout.
  9. Poté řízky nakrájejte ostrým nožem na zhruba 1 cm silné plátky, které podávejte přelité připravenou kari omáčkou a rýží. Můžete dozdobit čerstvým koriandrem. 

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Související témata: Hlavní jídla , Asijská kuchyně