návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Kari z květáku a rajčat

4–6 porce
do 1 hodiny
Kari z květáku a rajčat
Autor: Moje pouliční kuchyně Kari z květáku a rajčat
Tohle kari pochází z indického státu Gujarat, ve kterém jsou obyvatelé převážně vegetariáni. Rajčatová omáčka s kousky kokosu a kořením má říz díky tamarindu, typické místní surovině, která indickým kari dodává charakteristickou chuť.
Reklama

Přípravu usnadní použití hotové kari pasty nebo směsi koření, jako je garam masala, ale čerstvě restovanému a namletému koření se nevyrovná.

Další originální pokrmy ze světových pouličních kuchyní najdete v novém čísle časopisu prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Sváteční pohoda s Prima FRESH  Foto:

Užijte si sváteční pohodu s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Nové číslo časopisu Prima FRESH plné inspirace, která vám zpříjemní sváteční čas i zimní radovánky, najdete v prodeji již od středy 16. listopadu.
Reklama

Postup

  1. V malé pánvi restujte na středním stupni semínka koriandru a fenyklu, římský kmín a nasekanou chilli papričku zhruba 40 minut, až se rozvoní. Koření přesypte do mlýnku nebo hmoždíře a podrťte najemno.
  2. Jednu cibuli, česnek a zázvor oloupejte, cibuli nakrájejte na čtvrtky, česnek nahrubo, zázvor na plátky, zelenou chilli papričku rozpulte a zbavte semínek a vše rozmixujte na hladké pyré.
  3. V hrnci rozehřejte na středním stupni olej. Zbylou cibuli oloupejte, nakrájejte na plátky a vsypte do oleje. Přidejte cibulové pyré, osolte a smažte za stálého míchání 10–12 minut. Vmíchejte mleté koření, kurkumu a hořčičná semínka a smažte další 2 minuty, až začnou semínka praskat. Vlijte rajčatovou passatu, tamarindové pyré a vývar, vsypte kokos a květák rozdělený na růžičky a vařte na nižším stupni 25 minut nebo až půjde květák snadno rozkrojit nožem.
  4. Kari podávejte posypané lístky koriandru s nakrájenou chilli papričkou, rýží a mangovým čatní.
Reklama

PRIMA TIP: Základ na kari můžete připravit den předem, ale nepřidávejte květák. Nechte kari vychladnout, přikryjte ho a dejte do lednice. Pak ho lehce ohřejte v hrnci, a až se začne vařit, přidejte květák a uvařte doměkka.

Kari z květáku a rajčat  Foto:

Kari z květáku a rajčat; foto: Moje pouliční kuchyně

Moje pouliční kuchyně Foto:

Moje pouliční kuchyně

Jennifer Joyce

Jennifer Joyce představuje "jídlo ulice", výběr receptů z celého světa, naplněné chutí, exotické potraviny "to go", které jsme si sami koupili od farmářů nebo na trhu ať už doma, nebo při cestě do zahraničí.

S touto knihou si můžeme raz dva připravit celou škálu jídel mezinárodní kuchyně, pokrmy, které jsou rychlé a snadné na přípravu a které jsou často levnější a obvykle mnohem zdravější, než naše tradiční jídla. Výběr 150 jídel (seřazených v jednotlivých kapitolách podle zemí) nabízí recepty na tacos, hamburgery, kari, souvlaki, placky, nudle a knedlíčky, bílý chléb, pizzu a mnoho dalších. Chytré nápady jako směsi koření a moderní metody vaření (například používání tlakového hrnce pro rychlejší přípravu masa) vám umožní připravit chutné a zdravé pokrmy mnohem rychleji a ušetří vám drahocenný čas.

Vydalo nakladatelství Omega.

Uložit

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama