Rychlá večeře: Bleskové 20minutové kuřecí kari

Moje hodnocení
14x

Kuřecí maso se řadí mezi běžné ingredience, po kterých sáhnete ve chvíli, kdy chcete uvařit něco rychlého k večeři. Proto vás jistě velmi mile překvapí, že i takové kari lze zvládnout do 30 minut. A když vám náhodou zbyde, určitě si ho můžete vzít i v krabičce do práce.

4 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Kuřecí prsní řízky omyjte, osušte a nakrájejte na zhruba 2 cm velké kousky.
  2. Maso osolte a v míse ho smíchejte s čerstvě mletým černým pepřem a kari kořením.
  3. Kokosové mléko, česnek a zázvor rozmixujte několika pulzy v mixéru dohladka.
  4. Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte slunečnicový olej a přidejte najemno nakrájenou cibuli.
  5. Jakmile cibule zesklovatí, přidejte maso s kořením a nechte ho krátce orestovat. Když se koření rozvoní, podlijte kokosovým mlékem a za občasného míchání nechte zhruba 7–10 minut jemně probublávat.
  6. Těsně před podáváním vmíchejte špenát a nechte ho zhruba 1 minutu povařit.
  7. Podávejte posypané praženými arašídy. Nejlépe chutná s rýží nebo chlebovou plackou naan.

Vyzkoušejte také indické butter chicken podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kublanka


Přečtěte si také

Recepty