Suroviny
- kuřecí prsa 4 ks
- kari koření 2 a 1/2 lžičky
- slunečnicový olej 2 lžíce
- cibule (menší, nakrájená najemno) 1 ks
- kokosové mléko 400 ml
- zázvor (čerstvý, oloupaný) 3 cm
- česnek 4 stroužky
- baby špenát (čerstvý ) 150 g
- arašídy (hrst nahrubo nasekaných pražených arašídů)
- čerstvě namletý pepř (černý ) 1/2 lžičky
- vejce
Postup přípravy
- Kuřecí prsní řízky omyjte, osušte a nakrájejte na zhruba 2 cm velké kousky.
- Maso osolte a v míse ho smíchejte s čerstvě mletým černým pepřem a kari kořením.
- Kokosové mléko, česnek a zázvor rozmixujte několika pulzy v mixéru dohladka.
- Ve velké pánvi s nepřilnavým povrchem rozpalte slunečnicový olej a přidejte najemno nakrájenou cibuli.
- Jakmile cibule zesklovatí, přidejte maso s kořením a nechte ho krátce orestovat. Když se koření rozvoní, podlijte kokosovým mlékem a za občasného míchání nechte zhruba 7–10 minut jemně probublávat.
- Těsně před podáváním vmíchejte špenát a nechte ho zhruba 1 minutu povařit.
- Podávejte posypané praženými arašídy. Nejlépe chutná s rýží nebo chlebovou plackou naan.
Vyzkoušejte také indické butter chicken podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE