Vaječné molee v kari omáčce z Keraly

Moje hodnocení
5x

Molee je tradiční indické curry typické pro Keralu. Střední pálivost, voňavé koření a delikátní omáčka s kokosovým mlékem nejčastěji doprovází pokrm z ryb, ale existují i variace z drůbežího masa, mořských plodů nebo bezmasá verze z natvrdo uvařených vajec.

4 porce
45 minut
indická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Při střední teplotě rozehřejte olej ve velké silnostěnné pánvi nebo kastrolu, vložte vejce a opečte je ze všech stran 1 až 2 minuty, až se lehce zabarví. Pak přidejte kurkumu a chilli koření a smažte ještě 30 vteřin. Vmíchejte kokosové mléko a uveďte do mírného varu.
  2. Přidejte cibuli, zázvor, chilli papričky a sůl a zlehka povařte asi 5 minut, až se mléko odvaří asi na polovinu a cibule zvláční. Je-li třeba, zastříkněte trochou vody.
  3. Nakonec vmíchejte cukr a koriandr, posypte garam masalou. Vejce překrojte na poloviny a jídlo podávejte s rýží basmati.

VEJCE

Superpotravina, která asi ani nepotřebuje představovat. Nicméně je velký rozdíl mezi vejci od slepic z velkochovů a od těch, kterým byl dopřán volnější pohyb a zdravé krmení. Pak jsou skutečnou zdravotní bombou, zdrojem vysoce kvalitních bílkovin, zdravých tuků, 13 základních vitaminů (důležitý je třeba vitamin D, který v jiných potravinách nenajdeme), minerálů a antioxidantů. Však on ten téměř oranžový žloutek mluví sám za sebe! A v tomto jídle typu indického kari se vejcím dostává opravdu ústřední role.

Inspirujte se dalšími recepty na voňavé curry

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty