návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory

4 porce
nad 2 hodiny
Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory
Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory Autor: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka
Hovězí kari lze připravovat dvěma způsoby. Buď koupíte krásný kus vyzrálého steaku a po uvaření zeleninového kari ho jednoduše nakrájíte navrch voňavé omáčky. Druhou variantou je levnější kus prorostlého hovězího, například hovězího krku, které necháte delší dobu podusit.
Reklama

Steak je fajn, ale po vláknech se rozpadající hovězí maso natáhlé všemi vůněmi z omáčky je záležitost, která za těch pár hodin přípravy rozhodně stojí.

Další asijské recepty z Nejbarevnější kuchařky najdete v jarním čísle časopisu Prima FRESH, které je právě v prodeji:

Článek

Jarní číslo časopisu Prima FRESH  Foto:

Zažijte dokonalé jarní probuzení s novým číslem časopisu Prima FRESH!

Jarní číslo časopisu prima FRESH je nabité svěžími, zelenými a křupavými recepty, které vám zpříjemní celou jarní sezonu. Nechybí ani inspirace pro ty, co milují sladké!...

Reklama

Postup

  1. Maso nakrájejte na větší nudličky, zhruba 2 x 5 cm. Cibuli a česnek oloupejte a nakrájejte nadrobno.
  2. Ve větší hlubší pánvi, ideálně woku, rozehřejte olej a zprudka na něm orestujte zázvor, česnek a cibuli. Jakmile se rozvoní, přidejte 2 lžíce kari pasty a zhruba 1 minutu ji opékejte. Vsypte maso a restujte ho, ale pozor, aby se pasta nezačala připalovat. Přilijte třetinu kokosového mléka, nechte 5 minut probublávat, až se tuk začne oddělovat od tekutiny (na hladině se začnou tvořit drobná tuková očka) a přilijte zbylé mléko. Dolijte vodu, aby maso bylo potopené, přiklopte pokličkou, ztlumte na střední stupeň a nechte dusit doměkka, zhruba 1–2 hodiny podle typu masa. Podle chuti můžete vmíchat i další kari pastu.
  3. Mezitím uvařte brambory ve slupce doměkka, slijte je a nechte vychladnout. Oloupejte je a nakrájejte na kostky zhruba 4 x 4 cm.
  4. K měkkému masu přidejte brambory, ztlumte teplotu a kari dochuťte. Vmíchejte 1 lžíci cukru, pak 4 lžíce rybí omáčky, zakápněte limetou a dochuťte – slanost dodejte rybí omáčkou nebo solí, sladkost cukrem, kyselost limetovou šťávou. Ozdobte nasekaným koriandrem a podávejte s rýží.
Reklama

PRIMA TIP: Ke každému výraznému kari se hodí jakkoliv upravená zelenina, která celé jídlo odlehčí. Zkuste na pánvi zprudka orestovat pak choi salát, brokolici a chilli papričku s trochou soli a pepře! Stačí zakápnout pár kapkami limetky a ideální příloha ke kari je na stole.

Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory  Foto: Žluté kari s pomalu dušeným hovězím masem a brambory , Foto: Marie Bartošová / Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka

Nejbarevnější kuchařka Foto:

Kamila KAMU Rundusová

Nejbarevnější kuchařka je určena všem, kteří milují jídlo, život, cestování a hledání nových pestrých chutí a vůní. Všem, kteří rádi objevují barevné světové kultury skrze jídlo, baví je příběhy a nebojí se experimentovat. Je to knížka plná tradičních receptů, které jsem získala při svých cestách od kuchařek, kuchařů a hospodyněk z celého světa a které jsou upraveny tak, aby se daly uvařit v českých podmínkách a přitom neztratily na své chuti. Naopak. Všechna jídla hýří barvami, výraznými chutěmi a láskou. Konečně jsou ta nejoblíbenější jídla nejbarevnějších zemí světa pohromadě v jedné knize a vy je můžete doma bez sebemenšího strachu uvařit. Protože v jednoduchosti je síla a fantazii se meze nekladou.

Objevte to nejlepší z vietnamské, čínské, korejské, japonské, peruánské či mexické kuchyně společně s mými vybranými autorskými recepty a nechte se inspirovat. Nejbarevnější kuchařka je jednoduše pro všechny, co mají rádi pestrost a barvy v srdci, životě i na talíři.

 

Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama