návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami

Hodnoceno: 0x
8–10 porcí
Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami
Autor: Michal Šajmir Ořechový štrúdl se sušenými brusinkami
Oblíbený štrúdl nemusí být jen z jablek se skořicí. Zkuste variaci s hruškami, ořechy a brusinkami. Tento závin vás překvapí skvělou chutí a zajímavou strukturou.

Suroviny (8–10 porcí)

Postup

  1. Hrušky oloupejte, vykrojte jádřince, nahrubo nastrouhejte a promíchejte v míse s citronovou šťávou, jemně sekanými ořechy, mletými ořechy, cukrem, vanilkovým cukrem a jemně nasekanými brusinkami. Důkladně promíchejte.
  2. Listové těsto vyválejte do obdelníkového tvaru (nebo použijte již vyválené rolované těsto) a okraje potřete rozšlehaným vejcem.
  3. Ořechovou směs naneste rovnoměrně na celý plát těsta a opatrně zarolujte.
  4. Přeneste na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů, konce spojte a stiskněte k sobě.
  5. Vrchní část závinů potřete zbylým vejcem a pečte v předehřáté troubě na 180 stupňů dozlatova, trvá to asi 45–50 minut.
  6. Upečené záviny nechte trochu zchladnout, krájejte na řezy a posypte moučkovým cukrem. 

Ořechový štrůdl se sušenými brusinkami Foto: Michal Šajmir

Foto: Michal Šajmir, www.michalsajmir.com