Italské rajčatové rizoto s bazalkou a parmazánem
Zdroj: 30 minut v kuchyni
Italské rajčatové rizoto s bazalkou a parmazánem
Zdroj:
30 minut v kuchyni
Italské rizoto je stejně variabilní jako pizza, přimíchat do něj můžete téměř cokoliv a vždy bude dokonalé. V tomto případě přebírají vedení sladká cherry rajčátka a nakyslý rajčatový protlak, který zjemní pořádná porce parmazánu.
Postup přípravy
-
Cibuli oloupejte a nakrájejte najemno, česnek oloupejte a nakrájejte nahrubo a cherry rajčátka omyjte a rozpulte.
-
V pánvi s hlubším dnem rozehřejte olej a na mírném stupni na něm opékejte cibuli 5 až 8 minut, aby zesklovatěla. Přidejte česnek a 2 lžíce másla a opékejte dalších 30 vteřin na mírném stupni.
-
Poté zvyšte teplotu a do směsi vmíchejte rajčatový protlak, bazalku a oregano a opékejte 1 až 2 minuty. Vsypte rýži a opékejte další 1 minutu na středním stupni. Přilijte víno a nechte ho odpařit. Pak přilijte 200 ml vývaru, přidejte r cherry rajčátka a vařte na mírném až středním stupni, dokud se vývar téměř nevstřebá. Poté přilijte dalších 100–200 ml vývaru a ve vaření pokračujte stejným způsobem, dokud nespotřebujete všechen vývar (vždy nechte část vývaru vstřebat a následně přilijte dalších 100–200 ml). Celý proces potrvá 20–25 minut.
-
Jakmile spotřebujete veškerý vývar a rýže je uvařená, stáhněte pánev z plamene a do směsi zamíchejte zbylé máslo a 80 g jemně nastrouhané parmazánu. Dle potřeby dochuťte solí a pepřem.
-
Hotové rizoto rozdělte do talířů, každou porci posypte zbylým najemno nastrouhaným parmazánem a ihned podávejte.
Italské rajčatové rizoto s bazalkou a parmazánem
Zdroj: 30 minut v kuchyni
Italské rajčatové rizoto s bazalkou a parmazánem
Zdroj:
30 minut v kuchyni
Vyzkoušejte další recepty z voňavých čerstvých rajčat
Připravte letní italské rizoto s cuketou podle receptu Emanuela Ridiho