Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?
Najděte si recept
Na co máte chuť?

Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou
Suroviny (4 porce)
- vejce 4 ks
- zralá rajčata 1 kg
- salátová okurka 1 ks
- oranžová paprika 1 ks
- smetanový jogurt (10 % tuku) nebo zakysaná smetana 300—350 g
- sůl a čerstvě namletý pepř
Postup
- Vejce uvařte natvrdo. Vložte je do studené vody a pozvolna zahřívejte, od bodu varu potřebují 7 minut. Pak je slijte, zalijte studenou vodou, nechte chvilku odstát, znovu slijte a znovu zalijte studenou vodou. Pak je oloupejte a pokrájejte na 5mm kousky.
- Ostrým nožem nakrájejte rajčata na 2cm kousky. Okurku nakrájejte na 1cm kostičky, papriku zbavte jádřince a nakrájejte také na 1cm kostičky.
- Zeleninu a vejce vsypte do mísy, přidejte jogurt nebo smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
Naše: Kuchařka, která spojuje
Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou u stolu vykouzlit okamžitý úsměv na tváři a pocit blaha v žaludku. Od proslavených placiček, kterými dobyla Instagram, přes hřejivé polévky, vydatné pomazánky, hlavní jídla pro každou příležitost až po dezerty a moučníky, které se předávají v rodině z generace na generaci. Recepty jsou vyladěné tak, aby je mohla jíst celá rodina, včetně těch nejmenších – stačí jen malá úprava použitých surovin a dokonalé jídlo pro všechny je na stole!
Vydalo nakladatelsví Esence / Euromedia.