Suroviny
- vejce 4 ks
- rajčata (zralá ) 1 kg
- salátová okurka 1 ks
- oranžová paprika 1 ks
- jogurt (smetanový(10 % tuku) nebo zakysaná smetana) 300—350 g
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Postup přípravy
- Vejce uvařte natvrdo. Vložte je do studené vody a pozvolna zahřívejte, od bodu varu potřebují 7 minut. Pak je slijte, zalijte studenou vodou, nechte chvilku odstát, znovu slijte a znovu zalijte studenou vodou. Pak je oloupejte a pokrájejte na 5mm kousky.
- Ostrým nožem nakrájejte rajčata na 2cm kousky. Okurku nakrájejte na 1cm kostičky, papriku zbavte jádřince a nakrájejte také na 1cm kostičky.
- Zeleninu a vejce vsypte do mísy, přidejte jogurt nebo smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou 2 Zdroj: Naše: Kuchařka