zpět

Hledáte inspiraci pro každodenní vaření?

Nechte si zasílat newsletter plný sezónních receptů.
Vložením emailu souhlasím s podmínkami pro zasílání novinek.
zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou
Autor: Naše: Kuchařka Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou

Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou

Hodnoceno: 3x
Léto bez zeleninového salátu je jako oběd bez dezertu. Čerstvější, chutnější a voňavější už zelenina být nemůže, zvlášť když ji sklidíte z vlastního záhonku. Ale potěší i koupená od farmáře. Doplňte ji vařeným vejcem a smetanovou zálivkou a vykouzlíte z pár surovin sytý oběd či večeři. Salát chutná lépe po pár hodinách v chladničce, kdy se jednotlivé chutě rozleží a prolnou. V termotašce si ho můžete vzít i s sebou na piknik.
do 30 minut
4 porce

reklama

Postup

  1. Vejce uvařte natvrdo. Vložte je do studené vody a pozvolna zahřívejte, od bodu varu potřebují 7 minut. Pak je slijte, zalijte studenou vodou, nechte chvilku odstát, znovu slijte a znovu zalijte studenou vodou. Pak je oloupejte a pokrájejte na 5mm kousky. 
  2. Ostrým nožem nakrájejte rajčata na 2cm kousky. Okurku nakrájejte na 1cm kostičky, papriku zbavte jádřince a nakrájejte také na 1cm kostičky. 
  3. Zeleninu a vejce vsypte do mísy, přidejte jogurt nebo smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou
Autor: Naše: Kuchařka Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou

reklama

Naše: Kuchařka, která spojuje
Kateřina Kuranova

Chvíle, kdy si spolu sednete ke stolu, naservírujete všem jejich oblíbená jídla, povídáte si a čas příjemně plyne... to jsou neopakovatelné okamžiky, na které rodina i přátelé rádi vzpomínají. Foodblogerka, máma a nadšená hostitelka Kateřina Kuranova se rozhodla sepsat přes 90 receptů, které vám dokážou u stolu vykouzlit okamžitý úsměv na tváři a pocit blaha v žaludku. Od proslavených placiček, kterými dobyla Instagram, přes hřejivé polévky, vydatné pomazánky, hlavní jídla pro každou příležitost až po dezerty a moučníky, které se předávají v rodině z generace na generaci. Recepty jsou vyladěné tak, aby je mohla jíst celá rodina, včetně těch nejmenších – stačí jen malá úprava použitých surovin a dokonalé jídlo pro všechny je na stole!

Vydalo nakladatelsví Esence / Euromedia.