Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou
Zdroj: Naše: Kuchařka
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou
Zdroj:
Naše: Kuchařka
Léto bez zeleninového salátu je jako oběd bez dezertu. Čerstvější, chutnější a voňavější už zelenina být nemůže, zvlášť když ji sklidíte z vlastního záhonku. Ale potěší i koupená od farmáře. Doplňte ji vařeným vejcem a smetanovou zálivkou a vykouzlíte z pár surovin sytý oběd či večeři. Salát chutná lépe po pár hodinách v chladničce, kdy se jednotlivé chutě rozleží a prolnou. V termotašce si ho můžete vzít i s sebou na piknik.
Postup přípravy
-
Vejce uvařte natvrdo. Vložte je do studené vody a pozvolna zahřívejte, od bodu varu potřebují 7 minut. Pak je slijte, zalijte studenou vodou, nechte chvilku odstát, znovu slijte a znovu zalijte studenou vodou. Pak je oloupejte a pokrájejte na 5mm kousky.
-
Ostrým nožem nakrájejte rajčata na 2cm kousky. Okurku nakrájejte na 1cm kostičky, papriku zbavte jádřince a nakrájejte také na 1cm kostičky.
-
Zeleninu a vejce vsypte do mísy, přidejte jogurt nebo smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou 2
Zdroj: Naše: Kuchařka
Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou 2
Zdroj:
Naše: Kuchařka