Kateřina Kuranova / Smoothcooking.cz

Rajčatový salát s vejci natvrdo a smetanovou zálivkou

Moje hodnocení
3x

Léto bez zeleninového salátu je jako oběd bez dezertu. Čerstvější, chutnější a voňavější už zelenina být nemůže, zvlášť když ji sklidíte z vlastního záhonku. Ale potěší i koupená od farmáře. Doplňte ji vařeným vejcem a smetanovou zálivkou a vykouzlíte z pár surovin sytý oběd či večeři. Salát chutná lépe po pár hodinách v chladničce, kdy se jednotlivé chutě rozleží a prolnou. V termotašce si ho můžete vzít i s sebou na piknik.

4 porce
30 minut
česká

Suroviny

  • vejce 4 ks
  • rajčata (zralá rajčata) 1 kg
  • salátová okurka 1 ks
  • paprika (oranžová paprika) 1 ks
  • smetanový jogurt (10 % tuku) nebo zakysaná smetana 300—350 g
  • sůl (sůl a čerstvě namletý pepř)

Postup přípravy

  1. Vejce uvařte natvrdo. Vložte je do studené vody a pozvolna zahřívejte, od bodu varu potřebují 7 minut. Pak je slijte, zalijte studenou vodou, nechte chvilku odstát, znovu slijte a znovu zalijte studenou vodou. Pak je oloupejte a pokrájejte na 5mm kousky.
  2. Ostrým nožem nakrájejte rajčata na 2cm kousky. Okurku nakrájejte na 1cm kostičky, papriku zbavte jádřince a nakrájejte také na 1cm kostičky.
  3. Zeleninu a vejce vsypte do mísy, přidejte jogurt nebo smetanu, osolte, opepřete a promíchejte. Podle chuti nechte odležet v lednici alespoň 2 hodiny, nebo přes noc.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Kateřina Kuranova / Smoothcooking.cz


Přečtěte si také

Recepty