reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty
Autor: Vejce na 100 způsobů Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty

Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty

Hodnoceno: 4x
Křupavé hráškové placičky se budou vyjímat jak na snídaňové tabuli, tak později během dne. Naservírujte je s pečenými rajčaty, prosciuttem a jogurtovomátovým dipem nebo avokádovým pyré. Můžete je také jednoduše zamrazit a vytáhnout z mrazáku v případě nouze a nečekaných návštěv.
do 1 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. Předehřejte troubu na 180 °C.
  2. Na plech rozmístěte přepůlená cherry rajčata, zakapejte je olivovým olejem a balzamikovým octem. Lehce osolte. Pečte je v předehřáté troubě asi 25–35 minut, dokud lehce nezkaramelizují. Poté troubu vypněte.
  3. Mražený hrášek nechte na pánvi lehce povolit. V míse smíchejte mouku, prášek do pečiva, vejce, mléko a citronovou kůru. Přisypte nadrobený sýr feta, natrhané bazalkové listy a rozmražený hrášek. Dochuťte.
  4. Na pánvi na jedné lžíci olivového oleje smažte vždy po 1 lžíci těsta. Při střední teplotě postupně smažte všechny smaženky. Opatrně je převraťte naběračkou a z druhé strany smažte další 2 minuty. Než usmažíte všechny smaženky, přesuňte ty hotové do předehřáté trouby, aby nevychladly.
  5. Servírujte smaženky s pečenými rajčaty a prosciuttem.
     

PRIMA TIP: Bazalku můžete nahradit mátou nebo petrželí. Místo fety můžete použít kozí sýr, mozzarellu nebo sýr halloumi.

Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty
Autor: Vejce na 100 způsobů Smaženky z hrášku, bazalky a fety s pečenými rajčaty

reklama

Vejce na 100 způsobů

Vejce jsou nutričně nedocenitelnou součástí jídelníčku a nezáleží přitom na tom, zda je zařadíte do snídaní, salátů, jestli je máte radši vařená, nebo je krájíte a připravujete z nich dresink, mícháte je do horké polévky nebo jsou součástí slaných koláčů a frittat. Vejce jsou zdrojem kvalitní bílkoviny. Vaječný žloutek i bílek jsou bohaté na nejrůznější živiny, přitom se nejedná o příliš drahou surovinu.

Tato kniha vám předkládá 100 zajímavých způsobů, jak vejce připravit, aby vás to nikdy nepřestalo nudit a abyste zazářili před nejednou návštěvou. Vejce natvrdo, naměkko, vejce ztracená i míchaná a mnohá další získají díky této publikaci zcela nový rozměr. Naučíte se je kombinovat do nečekaných kombinací, připravovat z nich pokrmy světové kuchyně, a dokonce z nich míchat i lahodné drinky, které uspějí na každém večírku. Vejce jsou neskutečně variabilní surovinou a o tom se díky této knize přesvědčíte i vy.

Vydalo nakladatelství Omega.

Související témata: hrášek , feta , placičky , Malá jídla