Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Zdroj: Vaříme pod širákem
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Zdroj:
Vaříme pod širákem
Křupavý opečený chléb se šťavnatými rajčaty se nikdy neomrzí, ať jste v Itálii, ve Španělsku, nebo kdekoliv jinde, kde právě dozrávají rajčata.
Postup přípravy
-
Plátky chleba velkoryse zakapejte olivovým olejem a nechte je chvíli odstát.
-
Zbylý olivový olej promíchejte s oreganem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rajčata rozkrojte na poloviny, vyjměte dužinu a šťávu a přimíchejte je k olivovému oleji. Zbylé části rajčat nakrájejte nadrobno.
-
Chléb zprudka opečte dozlatova, buď v troubě rozpálené na 250 °C s funkcí gril, na rozehřáté pánvi, nebo na grilu na přímém žáru.
-
Na křupavý chléb naneste kostičky rajčat a zakápněte rajčatovo-olivovou směsí nebo chléb do rajčatové směsi namáčejte.
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Zdroj: Vaříme pod širákem
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Zdroj:
Vaříme pod širákem