Suroviny
- bílý chléb 12 plátků
- olivový olej 100 ml
- oregano (sušené nebo čerstvé, nadrobno nasekané) 1 lžíce
- česnek 1 malý stroužek
- rajčata (zralá ) 1 velké nebo 2 malá
- čerstvě namletý pepř
- sůl 1/2 lžičky
Postup přípravy
- Plátky chleba velkoryse zakapejte olivovým olejem a nechte je chvíli odstát.
- Zbylý olivový olej promíchejte s oreganem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rajčata rozkrojte na poloviny, vyjměte dužinu a šťávu a přimíchejte je k olivovému oleji. Zbylé části rajčat nakrájejte nadrobno.
- Chléb zprudka opečte dozlatova, buď v troubě rozpálené na 250 °C s funkcí gril, na rozehřáté pánvi, nebo na grilu na přímém žáru.
- Na křupavý chléb naneste kostičky rajčat a zakápněte rajčatovo-olivovou směsí nebo chléb do rajčatové směsi namáčejte.
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty Zdroj: Vaříme pod širákem