Emma Frischová

Křupavá topinka s čerstvými rajčaty

Moje hodnocení
10x

Křupavý opečený chléb se šťavnatými rajčaty se nikdy neomrzí, ať jste v Itálii, ve Španělsku, nebo kdekoliv jinde, kde právě dozrávají rajčata.

6 porcí
10 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Plátky chleba velkoryse zakapejte olivovým olejem a nechte je chvíli odstát.
  2. Zbylý olivový olej promíchejte s oreganem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rajčata rozkrojte na poloviny, vyjměte dužinu a šťávu a přimíchejte je k olivovému oleji. Zbylé části rajčat nakrájejte nadrobno.
  3. Chléb zprudka opečte dozlatova, buď v troubě rozpálené na 250 °C s funkcí gril, na rozehřáté pánvi, nebo na grilu na přímém žáru.
  4. Na křupavý chléb naneste kostičky rajčat a zakápněte rajčatovo-olivovou směsí nebo chléb do rajčatové směsi namáčejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Emma Frischová

Nakladatelství BETA

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz


Přečtěte si také

Recepty