zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Autor: Vaříme pod širákem Křupavá topinka s čerstvými rajčaty

Křupavá topinka s čerstvými rajčaty

Hodnoceno: 3x
Křupavý opečený chléb se šťavnatými rajčaty se nikdy neomrzí, ať jste v Itálii, ve Španělsku, nebo kdekoliv jinde, kde právě dozrávají rajčata.
do 10 minut
6 porcí

reklama

Suroviny (6 porcí)

Postup

  1. Plátky chleba velkoryse zakapejte olivovým olejem a nechte je chvíli odstát. 
  2. Zbylý olivový olej promíchejte s oreganem, prolisovaným česnekem, solí a pepřem. Rajčata rozkrojte na poloviny, vyjměte dužinu a šťávu a přimíchejte je k olivovému oleji. Zbylé části rajčat nakrájejte nadrobno. 
  3. Chléb zprudka opečte dozlatova, buď v troubě rozpálené na 250 °C s funkcí gril, na rozehřáté pánvi, nebo na grilu na přímém žáru. 
  4. Na křupavý chléb naneste kostičky rajčat a zakápněte rajčatovo-olivovou směsí nebo chléb do rajčatové směsi namáčejte. 
Křupavá topinka s čerstvými rajčaty
Autor: Vaříme pod širákem Křupavá topinka s čerstvými rajčaty

reklama

Vaříme pod širákem
Emma Frischová

Originální, snadné a svěží recepty pro vaření pod širým nebem. Ať už jste venku v přírodě s rodinou nebo s přáteli, v této knize najdete tipy pro všechny příležitosti. Vaše výpravy za dobrodružstvím vám teď budou chutnat ještě lépe!

www.nakladatelstvibeta.cz