návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím
Reklama

Klasické těstoviny s rajčatovou omáčkou – Pasta al pomodoro

Hodnoceno: 7x
2 porce
do 30 minut
Pasta al pomodoro
Autor: Cat & Cook Pasta al pomodoro
Základní recept na italské těstoviny, který ale má své kouzlo a sílu v jednoduchosti. Omáčku ze šťavnatých a voňavých rajčat totiž nic nepředčí! :) Pusťte si jih Itálie do své kuchyně třeba hned zítra!

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Cherry rajčátka překrojte na polovinu. Parmazán nastrouhejte najemno.
  2. Bazalku nasekejte také najemno. Česnek oloupejte a trochu rozmáčkněte plochou stranou nože (pustí tak více chuti).
  3. Do velkého hrnce dejte vařit studenou vodu. Při vaření těstovin dodržujte 2 zásady – velké množství vody a soli.
  4. Pokud budete vařit pastu v malém množstvím vody, těstoviny se rozvaří. Zároveň je potřeba vodu osolit tak, aby byla slaná jako mořská voda.
  5. Těstoviny vložte do vroucí vody a vařte na skus. Zda jsou těstoviny al dente, poznáte tak, že mají uprostřed světlou tečku. Takto uvařené těstoviny mají mnohem nižší glykemický index a jsou tak pro tělo mnohem lépe stravitelné.
  6. Zatímco se vaří těstoviny, rozpalte pánev na vyšší stupeň, vlijte na ni olej a za okamžik přidejte česnek. Dejte pozor, aby se česnek nespálil, jeho úkolem je pouze ovonět olej.
  7. Přidejte čerstvá rajčata a nechte asi 2 minutky restovat. Česnek vyndejte a vyhoďte, svou funkci již splnil. Přidejte omáčku/rajčata v konzervě, bazalku nasekanou najemno, osolte, opepřete a nechte ještě asi 5 minut probublávat, aby omáčka získala na síle.
  8. Sundejte z plotny. Nakonec přidejte máslo a zamíchejte, aby se vytvořila emulze. Vezměte kleště či pinzetu a přímo z hrnce i s trochou vody vhoďte těstoviny do pánve k omáčce.
  9. Promíchejte a podávejte. Na talíři ozdobte bazalkou a čerstvě strouhaným parmazánem.

Cat & Cook kuchařka
Ivana Jindřichová

70 receptů, kterých se už nikdy nebudete bát!

Do své první kuchařky jsem chtěla zaznamenat především jídla, která miluji. Vybrala jsem pro vás převážně tradiční recepty z celého světa, kterých se lidé často bojí. Odrazovat můžou například hůře dostupné, či neznámé suroviny nebo dlouhý postup. Tomu jsem v kuchařce jednoduše předešla tím, že jsem všechny netradiční suroviny popsala, poradila vám, kde je sehnat, a ty nejsložitější postupy jsem nafotila krok za krokem.

Kuchařka Cat&Cook by vás v neposlední řadě měla naučit základním návykům v kuchyni, jako je například používání vývaru na vaření krémových polévek a omáček nebo využití digitálního teploměru při přípravě mas a různých dezertů. Dále vám ve své knize vysvětluji různé kuchařské názvy a poukazuji na kuchařské náčiní, které by se vám mohlo hodit.

Více info o knize, eshop a spoustu dalších receptů najdete na www.catandcook.cz.