Suroviny
- rajčata (zralá ) 4 ks
- červená cibule 1 ks
- bílý vinný ocet 4 lžíce
- slunečnicový olej 3 lžíce
- cukr krupice 2 lžíce
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Do rajčatového salátu přijde minimum ingrediencí, proto vybírejte co nejkvalitnější. Základem jsou samozřejmě rajčata, která musí mít chuť. Vinný ocet může být i červený, případně lze použít jablečný. Kromě červené cibule můžete použít i cibuli bílou nebo jarní cibulku. Na osvěžení můžete do salátu nasekat hladkolistou petržel. A určitě použijte čerstvě namletý pepř, ten dá salátu šmrnc.
Připravte rajčatový salát s červenou cibulí podle návodného videoreceptu
Postup přípravy
- V misce smíchejte ocet, cukr, sůl a pepř. Přidejte 100 ml studené vody a olej a zálivku prošlehejte metličkou, až se cukr rozpustí a vnikne emulze.
- Rajčata nakrájejte na kousky a cibuli na tenké klínky nebo kostičky. Promíchejte se zálivkou.
- Salát ihned podávejte nebo ho nechte vychladit v lednici.
Připravte tradiční řecký salát podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE