Rajčatový salát s červenou cibulkou

Moje hodnocení
16x

Nejlepší recept na rajčatový salát s cibulí je ten nejjednodušší. Když je sezona a dozrávají rajčata plná chuti, tento salát je přímo povinnost. Připomene letní prázdniny u babičky a hodí se jako rychlá lehká večeře třeba s dobrým chlebem, nebo jako přílohový salát k nedělnímu obědu.

2 porce
30 minut
česká

Suroviny

Do rajčatového salátu přijde minimum ingrediencí, proto vybírejte co nejkvalitnější. Základem jsou samozřejmě rajčata, která musí mít chuť. Vinný ocet může být i červený, případně lze použít jablečný. Kromě červené cibule můžete použít i cibuli bílou nebo jarní cibulku. Na osvěžení můžete do salátu nasekat hladkolistou petržel. A určitě použijte čerstvě namletý pepř, ten dá salátu šmrnc.

Postup přípravy

  1. V misce smíchejte ocet, cukr, sůl a pepř. Přidejte 100 ml studené vody a olej a zálivku prošlehejte metličkou, až se cukr rozpustí a vnikne emulze.
  2. Rajčata nakrájejte na kousky a cibuli na tenké klínky nebo kostičky. Promíchejte se zálivkou.
  3. Salát ihned podávejte nebo ho nechte vychladit v lednici.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty