Horská čočka s kořenovou zeleninou a tempehem

Moje hodnocení
10x

Horská čočka patří mezi drobnozrnné typy čoček, které se nemusí namáčet a rychle se uvaří. Ve spojení s kořenovou zeleninou tvoří perfektní základ podzimního jídelníčku. Obsahuje dostatek bílkovin stejně jako tempeh, který dokáže nahradit maso.

4 porce
45 minut

Suroviny

  1. Horskou čočku uvařte podle návodu doměkka a slijte.
  2. Kořenovou zeleninu očistěte, nakrájejte na menší kousky a dejte pomalu restovat na rozehřátý slunečnicový olej. Poté přidejte tempeh nakrájený na kostky, nakrájený česnek a opět zarestujte. Dochuťte solí a pepřem.
  3. Zamíchejte s čočkou a prohřejte. Nakonec přidejte nakrájenou petrželku a dvě lžíce olivového oleje. Podávejte se zastřeným vajíčkem, které jemně dosolte a opepřete.
PRIMA TIP: Do základního receptu můžete přidat i oblíbené koření, hodí se například bylinky, saturejka nebo tymián. Pokud máte radši výraznější chutě, zkuste uzenou papriku nebo trochu čubrice. Skvělé je i orientální dochucení, v tom případě použijte mletý římský kmín, kari nebo kurkumu.

Inspirujte se dalším recepty z drobnozrnné čočky

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Menu Gold


Přečtěte si také

Recepty