návrat zpět

Najděte si recept

Reklama
Webové stránky skupiny Prima používají cookies k poskytování služeb, personalizaci reklam a analýze návštěvnosti. Používáním tohoto webu souhlasíte s užitím cookies v rámci webů skupiny Prima. Více informací
Souhlasím

Čočka s masovými koulemi podle Ottolenghiho

4 porce
do 1 hodiny
Čočka s masovými koulemi podle Ottolenghiho
Autor: Kublanka.cz Čočka s masovými koulemi podle Ottolenghiho
Čočku s uzeným známe jistě všichni. Chce to ale trochu experimentovat! Připravte si k nedělnímu obědu masové kuličky s voňavou čočkou! :)
Reklama
Reklama

Postup

  1. Nejdříve si připravte masové kuličky. Fenyklová semínka opražte, poté je rozdrťte v hmoždíři najemno. Spolu se šalotkou, česnekem, chilli vločkami, vejcem a rajčatovým protlakem je vložte do mixéru a rozmixujte na pastu. 
  2. Mleté maso dejte do mísy, přidejte fenyklovou pastu, najemno nakrájenou pancettu, hladkolistou petrželku a prsty důkladně propracujte. Podle chuti osolte a opepřete. Naolejovanými prsty vytvarujte 12 kuliček o váze zhruba 50 g. 
  3. Ve velké nepřilnavé pánvi rozehřejte na mírném plameni zhruba 1 ½ lžíce olivového oleje. Přidejte polovinu masových kuliček a opečte ze všech stran dozlatova. Opečené kuličky vyndejte děrovanou naběračkou, přidejte zbytek oleje a opečte zbytek kuliček. Kuličky vyndejte z pánve, zakryjte alobalem a udržujte v teple. 
  4. Nyní si připravte čočku. Pánev vytřete papírovou utěrkou, přidejte 60 ml olivového oleje, rozmáčknuté stroužky česneku, najemno nasekanou šalotku, bobkové listy, šalvěj, sušené houby a ¾ lžičky soli.
  5. Opepřete a za stálého míchání restujte dozlatova. Jakmile získá šalotka zlatavou barvu, přidejte čočku, zvyšte plamen na maximum a podlijte vínem.
  6. Vařte zhruba 3 minuty, pak podlijte vývarem a 250 ml vody. Zmírněte plamen a na mírném plameni vařte zhruba 20 minut. Poté přidejte masové kuličky a nechte vařit zhruba dalších 10 minut. 
  7. Podávejte zakápnuté olivovým olejem a posypané najemno nasekanou petrželkou a šalvějí. 
Reklama

Kublanka
Blanka a Jakub Kardovi

Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek

Kublanka je zkratka pro manžele Kubu a Blanku. Zatímco Blanka vymýšlí, vaří a fotí všechny recepty, tak Kuba je pro vás všechny testuje tím, že je sní. Avšak není na to sám a má dva skvělé pomocníky Adama a Matyáše. A tak Blanka vaří pro celou rodinu tak, aby všichni 3 chlapi byli šťastní, najezení a měla od nich chvilku klidu. Jejich vzájemné snažení můžete sledovat na food blogu www.kublanka.cz

V současnosti můžete na pultech knihkupců vidět kuchařku Kublanka vaří DOMA, kde je přes 70 zbrusu nových receptů, které nenajdete na blogu a jsou připraveny pouze pro tuto kuchařku.

Kuchařku můžete zakoupit například v Knižním klubu nebo v široké prodejní síti.

Související témata: Hlavní jídla
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama
Reklama