Suroviny
- zelená čočka 200 g
- olivový olej 2 lžíce
- červená cibule (velká ) 1 ks
- mrkev (větší ) 1 ks
- balkánský sýr 180 g
- černé olivy 150 g
- hladkolistá petržel
- sůl
- čerstvě namletý pepř
Dresink
- citronová šťáva z 1 citronu
- balzamikový ocet 1 lžíce
- olivový olej 2 lžíce
Postup přípravy
- Čočku propláchněte v teplé vodě a poté ji dejte vařit do osolené vody, dokud nebude měkká.
- Mezitím na pánvi rozehřejte olivový olej a orestujte na něm nakrájenou cibuli na proužky a nahrubo nastrouhanou mrkev. Směs osolte, opepřete a promíchejte. Jakmile je čočka uvařená, smíchejte ji s mrkví a cibulí. Přidejte na kostky nakrájený balkánský sýr, nasekanou petržel a celé černé olivy.
- V misce si připravte dresink. Smíchejte šťávu z citronu, balzamikový ocet a olivový olej. Poté salát zalijte dresinkem a vše důkladně promíchejte. Případně salát dochuťte podle chuti.
MORA právě spouští k aktuální situaci na svém webu a Facebooku projekt s názvem „Spolu to zvládneme, jako již 195 let“. Každý den tak přináší osvědčený recept na chutné, rychlé a levné jídlo. A také třeba tipy na domácí cvičení od ambasadorek značky MORA, Hanky Kynychové a Kateřiny Neumannové a mnoho dalších rad a triků, jak zvládnout každodenní život i novou situaci. Nebudou chybět ani oblíbené soutěže o hodnotné ceny – třeba aktuální soutěž o nejlepší rodinný recept, v níž ti nejlepší vyhrají malé kuchyňské spotřebiče!