Najděte si recept
Na co máte chuť?

Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce
Tento pokrm podávejte jako přílohu nebo svěží a sytý oběd. Nezapomeňte, že sýr feta je slaný, takže to při ochucování nepřežeňte se solením. Pokud chcete, můžete použít špenát místo mangoldu. Jestli doma pomalý hrnec nemáte, máme pro vás i recept na klasickou přípravu na sporáku.
nad 2 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- propláchnutá čočka Puy 400 g
- zeleninový vývar 1 litr
- česnek, najemno nakrájený 2 stroužky
- mangold (listy nakrájejte najemno, stonky nakrájejte na 2cm kostky) 750 g
- čerstvý kopr, nahrubo nasekaný 1 hrst
- jarní cibulky, najemno nakrájené 2 ks
- sýr feta, rozdrobený 200 g
- extra panenský olivový olej
- klínky citronu k podávání
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne.
- Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.
- NA SPORÁKU: Do velkého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud čočka téměř nezměkne. Přimíchejte mangold, přiklopte pokličkou a vařte ještě 10 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta.
- Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.