zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat
Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce
Autor: Zdravá jídla z pomalého hrnce Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce

Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce

Hodnoceno: 3x
Tento pokrm podávejte jako přílohu nebo svěží a sytý oběd. Nezapomeňte, že sýr feta je slaný, takže to při ochucování nepřežeňte se solením. Pokud chcete, můžete použít špenát místo mangoldu. Jestli doma pomalý hrnec nemáte, máme pro vás i recept na klasickou přípravu na sporáku.
nad 2 hodiny
4 porce

reklama

Postup

  1. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne.
  2. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.
  3. NA SPORÁKU: Do velkého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud čočka téměř nezměkne. Přimíchejte mangold, přiklopte pokličkou a vařte ještě 10 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta.
  4. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.
Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce
Autor: Zdravá jídla z pomalého hrnce Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce

reklama