Olivia Andrews

Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce

Moje hodnocení
10x

Tento pokrm podávejte jako přílohu nebo svěží a sytý oběd. Nezapomeňte, že sýr feta je slaný, takže to při ochucování nepřežeňte se solením. Pokud chcete, můžete použít špenát místo mangoldu. Jestli doma pomalý hrnec nemáte, máme pro vás i recept na klasickou přípravu na sporáku.

4 porce
120 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne.
  2. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.
  3. NA SPORÁKU: Do velkého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud čočka téměř nezměkne. Přimíchejte mangold, přiklopte pokličkou a vařte ještě 10 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta.
  4. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty