Olivia Andrews

Čočka s mangoldem, koprem a sýrem feta z pomalého hrnce

Moje hodnocení
3x

Tento pokrm podávejte jako přílohu nebo svěží a sytý oběd. Nezapomeňte, že sýr feta je slaný, takže to při ochucování nepřežeňte se solením. Pokud chcete, můžete použít špenát místo mangoldu. Jestli doma pomalý hrnec nemáte, máme pro vás i recept na klasickou přípravu na sporáku.

4 porce
120 minut

Suroviny

  • propláchnutá čočka Puy 400 g
  • zeleninový vývar 1 litr
  • česnek, najemno nakrájený 2 stroužky
  • mangold (listy nakrájejte najemno, stonky nakrájejte na 2cm kostky) 750 g
  • čerstvý kopr, nahrubo nasekaný 1 hrst
  • jarní cibulky, najemno nakrájené 2 ks
  • sýr feta, rozdrobený 200 g
  • extra virgin olivový olej (extra panenský olivový olej)
  • klínky citronu k podávání

Postup přípravy

  1. V POMALÉM HRNCI: Do pomalého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a vařte 3 hodiny na vysokém stupni, dokud čočka nezměkne. Přimíchejte mangold a vařte ještě 15 minut, dokud nezměkne.
  2. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.
  3. NA SPORÁKU: Do velkého hrnce dejte čočku, vývar a česnek a přiveďte k varu, poté snižte teplotu a nechte 15 minut mírně vařit, dokud čočka téměř nezměkne. Přimíchejte mangold, přiklopte pokličkou a vařte ještě 10 minut, dokud nezměkne. Osolte a opepřete, přidejte polovinu kopru, jarní cibulky a sýru feta.
  4. Ozdobte zbylým koprem, jarní cibulkou a sýrem feta. Podávejte zakápnuté olivovým olejem s klínky citronu.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Olivia Andrews


Přečtěte si také

Recepty