redakce Prima FRESH

Výborný salát ze zelené čočky Puy s okurkou

Moje hodnocení
34x

Výhodou francouzské zelené čočky Puy je, že se nemusí namáčet, uvaří se i tak rychle a zároveň nemá tendenci se rozvařit, takže jsou tahle pevná zrnka čočky přímo zrozena do salátů. Doplňte ji křupavou čerstvou zeleninou, bylinkami a výrazným nakyslým dresinkem.

2 porce
30 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Čočku přeberte a důkladně propláchněte. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a čočku uvařte doměkka (trvá to asi 15–20 minut). Čočku slijte a nechte stranou.
  2. Najemno nakrájenou červenou cibuli vmíchejte do ještě horké čočky, zbytkové teplo ji spaří, takže nebude tak štiplavá a salát díky tomu déle vydrží (syrová cibule v pokrmech rychle začne kvasit).
  3. Připravte dresink – metličkou v misce prošlehejte hořčici s olejem, pak zašlehejte ocet a dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivku vmíchejte do horké čočky, chuť se krásně vsákne do čočky a výsledný salát bude o to lepší. Poté nechte čočku vychladnout.
  4. Do vychladlé čočky přimíchejte okurku, papriku a chilli paričku zbavenou semínek, vše nakrájené na drobné kostičky. Nakonec do salátu zamíchejte nasekanou hladkolistou petržel.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty