Výborný salát ze zelené čočky s okurkou
Zdroj: iStock
Výborný salát ze zelené čočky s okurkou
Zdroj:
iStock
Výhodou francouzské zelené čočky Puy je, že se nemusí namáčet, uvaří se i tak rychle a zároveň nemá tendenci se rozvařit, takže jsou tahle pevná zrnka čočky přímo zrozena do salátů. Doplňte ji křupavou čerstvou zeleninou, bylinkami a výrazným nakyslým dresinkem.
Postup přípravy
-
Čočku přeberte a důkladně propláchněte. Dejte ji do hrnce, zalijte vodou, přidejte sůl a čočku uvařte doměkka (trvá to asi 15–20 minut). Čočku slijte a nechte stranou.
-
Najemno nakrájenou červenou cibuli vmíchejte do ještě horké čočky, zbytkové teplo ji spaří, takže nebude tak štiplavá a salát díky tomu déle vydrží (syrová cibule v pokrmech rychle začne kvasit).
-
Připravte dresink – metličkou v misce prošlehejte hořčici s olejem, pak zašlehejte ocet a dochuťte solí a pepřem. Hotovou zálivku vmíchejte do horké čočky, chuť se krásně vsákne do čočky a výsledný salát bude o to lepší. Poté nechte čočku vychladnout.
-
Do vychladlé čočky přimíchejte okurku, papriku a chilli paričku zbavenou semínek, vše nakrájené na drobné kostičky. Nakonec do salátu zamíchejte nasekanou hladkolistou petržel.
Výborný salát ze zelené čočky s okurkou 2
Zdroj: iStock
Výborný salát ze zelené čočky s okurkou 2
Zdroj:
iStock