Suroviny
- zelená čočka (tmavozelená ) 150 g
- česnek 2 stroužky
- chilli papričky 1 ks
- mangold (mladý) 2 svazky
- olivový olej 1 lžíce
- olivy 2 hrsti
- citron 1 ks
- sůl
Postup přípravy
- Čočku propláchněte, zalijte dvojnásobným množství vody a přiveďte k varu. Snižte teplotu a vařte zhruba 10–12 minut doměkka. Odstavte a nechte dojít pod pokličkou.
- Mezitím nakrájejte česnek a chilli papričku nadrobno, z mangoldu odřízněte stonky a podle chuti je nasekejte nadrobno. Listy nasekejte nebo natrhejte nahrubo.
- V rozehřátém oleji orestujte česnek a chilli papričku. Jakmile zezlátnou, přidejte stonky mangoldu a restujte je 2 minuty. Mírně podlijte vodou a poduste zhruba 10 minut, až změknou. Přisypte listy a restujte 2 minuty. Vmíchejte čočku, olivy, zastříkněte citronovou šťávou, osolte a prohřejte.