Sušenky:
- cukr krystal 130 g
- máslo (pokojové teploty) 225 g
- vejce 1 ks
- mandlový extrakt (není nutný) 1 lžička
- vanilkový extrakt 1 lžička
- sůl 1 špetka
- hladká mouka 400 g
Na ozdobu:
- džem (jahodový) 200 g
- mandlové plátky 46 ks
Postup přípravy:
Máslo utřete s cukrem do pěny. Přidejte vejce, extrakty, sůl a mouku. Vypracujte hladké těsto.
Rozdělte na dvě části, zabalte do fólie a dejte na 1 hodinu do lednice.
Troubu předehřejte na 180 °C.
Z těsta vyválejte válečky (asi 2 cm průměr), nakrájejte na kousky jako prsty, vyznačte klouby párátkem a vtiskněte důlek pro „nehet“.
Pečte 12–18 minut dozlatova.
Zahřejte džem, namočte do něj mandlové plátky a přilepte je jako nehty. Můžete přidat i kapky „krve“.
Nechte 2 hodiny ztuhnout.
PRIMA TIP: Pro bezlepkovou variantu použijte 400 g bezlepkové mouky.
Chcete si vaření ulehčit?
S Thermomixem® máte suroviny nasekané během vteřin, těsto perfektně vyhnětené za pár minut a omáčky promíchané bez připálení. Ušetříte čas, prostor i námahu – a přitom si doma připravíte jídla jako od šéfkuchaře. Objevte, co všechno Thermomix® umí.
Skvělá chuťovka, kterou můžete snadno přetvořit v efektní jednohubku. Pusťte si náš videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Avokádové guacamole