Neplecha na plechu

Dýňové "kočičí" donuty – perfektní pohoštění nejen na Halloween

Moje hodnocení
1x

Jestli jste propadli této děravé koblize, určitě byste měli vyzkoušet domácí přípravu, třeba právě během halloweenských oslav! Takové “kočičí” donuty z dýňového pyré, navíc s ozdobou jako je tato… Věříme, že s nimi zabodujete u malých i velkých mlsounů.

30 porcí
150 minut

Těsto:

Na zdobení:

Na polevu:

Postup přípravy:

  1. Mouku prosejte do velké mísy a promíchejte ji se skořicí a mletým hřebíčkem. Pak doprostřed udělejte důlek a do něj nadrolte droždí.
  2. Přisypte cukr a přilijte trochu z předem odměřeného vlažného mléka. Potom začněte lžičkou do tekutiny vmíchávat okolní mouku tak, aby z těchto surovin vzniklo hustější těstíčko. Takto nechte těstíčko 15 minut nakynout.
  3. Když kvásek vykynul, přidejte do těsta vejce, zbylé mléko a dýňové pyré. Vše promíchejte vařečkou a poté vysypte na linku, kde vypracujte hladké kompaktní těsto, které nechte 1 hodinu kynout. Vykynuté těsto vyválejte na zhruba 2 cm tlustý plát a pomocí hrnečku z něj vykrájejte koblihy, kterým následně vykrojte i dírku. Takto nechte 10 minut kynout. Do většího hrnce nalijte olej a nechte dobře rozehřát. Koblihy v něm smažte dozlatova zhruba 2 minuty z každé strany. Hotové koblihy odkládejte z hrnce na papírovou utěrku, abyste se zbavili přebytečného tuku.
  4. Zdobení: Když donuty lehce vychladnou, udělejte jim uši. Sušenky rozkrájejte pomocí ostrého nože na 60 trojúhelníků (krájejte jemným řezáním tak, aby se sušenka nerozlomila). Do koblihy udělejte špičatým nožem z boku dva zářezy a nakrájené sušenky do nich zatlačte.
  5. Do každé koblihy přijdou dvě uši. Nyní připravte polevu. Do menší misky nasypte cukr, kakao a přilijte horkou vodu. Vše lžičkou umíchejte do hladké konzistence.
  6. Tuto polevu přendejte do cukrářského sáčku a s jeho pomocí koblihy nazdobte. Ještě než poleva zatuhne, připevněte kočce oči.

Kdo chce, může sladké pohoštění doplnit čokoládovými muffiny podle našeho videoreceptu:

Kompletní recept najdete ZDE: Čokoládové muffiny s ovocem

Nebo zkuste jiné halloweenské dobroty:

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Neplecha na plechu

Markéta a František Lorencovi Neplecha na plechu

Markéta a František jsou vášniví cestovatelé, jejichž zahraniční recepty můžete nalézt na blogu Neplecha na plechu, i ve velkoryse pojatých kuchařkách, které zároveň slouží jako cestovatelské deníky s tipy na výlety. Po narození syna se Markéta začala více věnovat i dětské stravě, kterou odráží nejen na sociálních sítích, ale i v jedné z „nepleších“ knih Snídaně a svačinky (nejen) pro děti.

Není divu, že v roce 2020 získali titul Absolutní vítěz Foodblogu roku a zároveň se stali vítězi v kategorii Inspirace z cest.


Přečtěte si také

Recepty