Halloweenské minidortíčky s dýňovým krémem

Moje hodnocení
1x

Halloween je sice anglosaský lidový svátek, ale jeho různé podoby se přesunuly i k nám. Po celé republice se tak můžete setkat se spoustou strašidel, dýní a zábavy pro malé i velké. Typickými barvami tohoto svátku duchů je oranžová a černá. A přesně v tomto stylu můžete připravit halloweenské minidortíčky – cupcaky, které hravě vykouzlíte s malými pomocníky u vás doma v kuchyni a ještě si užijte spolu i spoustu zábavy!

12 porcí
45 minut

Těsto

Dokončení

Postup přípravy

  1. V míse prošlehejte vejce s cukrem do nadýchané pěny. Přidejte mouku smíchanou s kypřicím práškem do pečiva a kakao. Přilijte kefír, olej a ušlehejte hladké těsto. Poté do něj vmíchejte nasekanou čokoládu.
  2. Plech na muffiny vyložte papírovými košíčky nebo vymažte máslem a vysypte hrubou moukou. Pak do nich nalijte těsto, asi tak do dvou třetin výše formy. Cupcaky pečte 15 až 20 minut v troubě předehřáté na 180 ℃.
  3. Mezitím co se dortíčky pečou, připravte krém. Mascarpone prošlehejte s rozpuštěnou čokoládou. Poté do krému zašlehejte dýňové pyré. Dejte ho do zdobicího sáčku s ozdobnou špičkou. Krémem ozdobte vychladlé cupcaky. Oči vytvořte z bílkové polevy a čokolády.

MORA PLNÁ ŽIVOTA

MORA a příjemné chvíle s rodinou u dobrého jídla patří dohromady už bezmála dvě stě let. I pro letošní rok je připraven dárek – všichni, kdo si koupí jakoukoliv vestavnou troubu MORA, dostanou navíc 6 kg mouky. A na ty, kdo si pořídí set vybraných vestavných spotřebičů, čeká jako dárek osmidílný set kvalitního nerezového nádobí v hodnotě 4 999 Kč zdarma. Více o akcích na www.mora.cz v sekci „Promo Akce“.

Vyzkoušejte také cupcakes s tvarohem a borůvkami podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

MORA


Přečtěte si také

Recepty