redakce Prima FRESH

Fazolová uzená polévka

Moje hodnocení
13x

Snad každá západní kuchyně má nějakou tu fazolovou polévku a v té s oblibou figurují nějaké uzeniny nebo uzené maso. Mnoho receptů se usídlilo i za oceánem – tenhle americký import, spíš reexport do staré vlasti, má několik osvěžujících vylepšení.

4 porce
60 minut

Suroviny

Postup přípravy

  1. Slijte případnou vodu z namočených fazolí a na cedníku je propláchněte studenou vodou. Ve velkém silnostěnném hrnci rozehřejte olej a na něm smažte cibuli, mrkev a celer asi 4 až 5 minut. Pak přidejte česnek a smažte ještě asi půl minuty.
  2. Přidejte fazole, vývar, rajčata, bobkový list, granulovaný česnek, bylinky a pepř. Uveďte do varu, teplotu snižte a na mírném varu částečně přikryté vařte hodinu a půl. Pak ochutnejte, a pokud nejsou fazole ještě úplně měkké, vařte ještě asi půl hodiny.
  3. Sundejte pokličku a do hrnce vsypte šunku (uzené) a zelí nebo kapustu. Vařte ještě asi 15 až 20 minut. Je-li třeba, osolte, vyndejte bobkový list a podávejte.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

redakce Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty