Suroviny
- Olej
- Cibule 1 ks
- Česnek 2 stroužky
- řapíkatý celer, nasekaný 1/2 hrnku
- Rozmarýn 1 větvička
- Bobkový list 3 ks
- zeleninový vývar 4 hrnky
- pečené fazole v rajčatové omáčce 2 plechovky
- Špenát 200 g
- pesto ze sušených rajčat 4 lžičky
- užená paprika 1 lžička
- Sůl
- čerstvě namletý černý pepř
- šťáva a kůra z 1 citronu
- chorizo kolobása 2 ks
Postup přípravy
- Ve velkém hrnci rozehřejte olej a opékejte cibuli, česnek a celer, až budou měkké. Potom přidejte rozmarýn a bobkové listy.
- Přidejte zeleninový vývar, fazole a špenát a přiveďte směs do varu.
- Vmíchejte pesto a uzenou papriku, ochuťte solí, pepřem, citronovou šťávou a kůrou. Přiveďte znovu do varu a potom na mírném ohni vařte asi 10 minut.
- Naběračkou dejte polévku do servírovacích misek a ozdobte plátky zvlášť orestované klobásky, pokud ji použijete.