Suroviny
- bílé fazole 400 g
- přední hovězí 300–400 g
- pepř celý 5 kuliček
- bobkový list 3 ks
- majoránka 2 snítky
- petržel 1 ks
- celer 1/2 ks
- mrkev 2 ks
- sůl
- sádlo 1 lžíce
- cibule 2 ks
- česnek 4 stroužky
- klobása 2 ks
- sladká paprika 2 lžičky
- mletá pálivá paprika 1 špetka
- majoránka
Sledujte novou řadu kulinární show Karolína, domácí kuchařka, každou sobotu v 18.10 na Primě!
Všechny recepty, bonusová videa a další informace z natáčení najdete ve speciálu:
Odkaz
Karolína, domácí kuchařka
Každou SOBOTU v 18.10 na Primě vám Karolína Kamberská, matka tří dětí, kritička restaurací a lifestylová novinářka představí zdravé, ale zároveň chutné recepty, které lze...
Postup přípravy
- Fazole namočte přes noc do velkého hrnce se studenou vodou, aby nabobtnaly. Druhý den vodu slijte, fazole propláchněte v cedníku, zalijte 1,5–2 l čisté vody, přidejte maso, pepř, bobkové listy, a vařte společně, dokud nebudou maso i fazole měkké, trvá to asi hodinu a půl.
- Zhruba po hodině vaření přidejte nakrájenou zeleninu – petržel, celer, mrkev mírně opečenou na másle. Před dovařením si vedle na pánvi rozpusťte sádlo, dejte na něj zesklovatět cibuli a česnek, když jsou průsvitné, přidejte klobásu a několik minut ji opékejte. Pak stáhněte z ohně, přisypejte sladkou i pálivou papriku, zamíchejte, vraťte na oheň a už jen minutku opečte (tím se paprika nespálí, ale rozvoní). Když jsou maso i fazole měkké, vmíchejte do polévky obsah pánve a nechte už jen přejít varem.
- Nakonec vmíchejte většinu odrhnuté majoránky (pár lístků si nechte na povrch na ozdobení). Už nevařte, jen nechte chvíli odstát aby se chutě propojily. Nejlépe chutná druhý den – pokud nějaká zbyde.