Suroviny
- rýže 300 g
- sůl (podle chuti)
- cherry rajčata 100 g
- jarní cibulka 2 ks
- salátová okurka 1 ks
- sterilovaná kukuřice (z konzervy) 100 g
- rukola 30 g
- šalotka 1/2 ks
- olivový olej 10 lžic
- balsamico bílý ocet 4 lžičky
- čerstvě namletý pepř (podle chuti)
- avokádo 4 ks
- tuňák (z konzervy) 200 g
Postup přípravy:
- Rýži vařte ve vroucí osolené vodě asi 15 minut doměkka, pak ji sceďte, nechte okapat a vychladnout. Rajčata omyjte, nakrájejte na menší kousky a dejte do misky.
- Jarní cibulku a okurku nakrájejte na kolečka, přidejte k rajčatům, přisypte kukuřici, rýži a rukolu. Nakrájenou šalotku dejte do druhé misky, přilijte olivový olej a balsamico.
- Šalotku rozmixujte, směsí ochuťte suroviny v míse a dobře promíchejte. Rozdělte do misek, osolte a opepřete.
- Avokáda zbavte pecky a odstraňte slupku. Poté je jen lehce rozmáčkněte. Dejte je navrch misek, posypte tuňákem a můžete podávat.
Máte rádi rýžové misky s rybou? Pak byste určitě měli vyzkoušet tento havajský hit, stačí si pustit videorecept!
Kompletní recept najdete ZDE: Havajské poke bowl s lososem
Nebo mrkněte na další recepty do krabičky:
