Suroviny
- nové brambory 200 g
- zelené fazolky 250 g
- tuňák (konzervovaný) 200 g
- zálivka (s francouzskou hořčicí) 5 lžic
- majonéza 1 lžíce
- vejce 4 ks
- saláty (ledový nebo římský salát rozdělený na listy) 1 ks
- černé olivy 1 hrst
- ančovička (není nezbytné) několik
Postup přípravy
- Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
- Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
- Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky. Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.