Najděte si recept
Na co máte chuť?

Salát z Nice
Azurové pobřeží v létě voní také tímto slavným sytým salátem, který se vám nesmazatelně vryje do chuťové paměti. I když je připravený v našich podmínkách, vyvolá vzpomínky na léto ve Francii!
do 1 hodiny
4 porce
Suroviny (4 porce)
- malé nové brambory 200 g
- zelené fazolky 250 g
- konzervovaný tuňák 200 g
- salátová zálivka s francouzskou hořčicí 5 lžic
- Majonéza 1 lžíce
- Vejce 4 ks
- ledový nebo římský salát rozdělený na listy 1 ks
- černé olivy 1 hrst
- několik ančoviček (není nezbytné)
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Větší brambory rozkrojte a všechny uvařte posypané solí v páře a ve slupce doměkka (asi 18 minut). Z fazolek stáhněte vlákna a nakrájejte je na šikmé kousky.
- Olej z tuňáka slijte do misky a prošlehejte se zálivkou a majonézou. Osolte a opepřete podle chuti.
- Vejce vařte asi 3 minuty, aby žloutek zůstal vláčný. Na posledních 8 minut varu přidejte k bramborám fazolky. Uvařené brambory a fazolky vsypte do mísy se zálivkou a promíchejte. Vejce zchlaďte ve studené vodě a rozpulte je.
- Salát natrhejte na malé kousky do velké mísy, vyklopte do ní brambory s fazolkami a většinou zálivky, rozdrobte tuňáka a pokud chcete, přidejte scezené ančovičky. Salát posázejte půlkami vajec a olivami a zakapejte zbylou zálivkou.
Časopis Gurmet - nejlepší škola vaření!
V letním dvojčísle Gurmetu najdete na téměř 150 stranách lehká letní jídla na každý den v týdnu, tradiční předpisy z krásných Orlických hor či nejlepší ovocné knedlíky včetně postupu krok za krokem.
S dětmi si připravite osvěžující nanuky, můžete si zavařit letní úrodu nebo strávit příjemné chvíle u grilu s nevšedními recepty. Najdete tu jednoduché vaření na chatě a krásné recepty na využití lesních plodů či nových brambor. Na dovolenou zvou španělské speciality nebo saláty zvučných jmen, zatímco zdravá jídla z různých druhů mouky a takzvaných superpotravin vás okouzlí i svou chutí.