Geniální těstovinový salát s pestem, tuňákem a mozzarellou podle Pasta Queen

Moje hodnocení
3x

Inu, co k tomu říct. Jen to, že dobrý těstovinový salát nemusí být kombinací zbylých těstovin, sýrů, uzenin a majonézy, ale i malým uměleckým dílem, které pojem lehký letní oběd vrátí jeho původnímu významu a pojmu těstovinový salát kulinární hrdost. Jako tahle pestem vonící verze s tuňákem.

5 porcí
30 minut
italská

Suroviny

Postup přípravy

  1. Těstoviny uvařte ve vroucí dobře osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Scezené je vsypte do mísy, promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a lístky oregana a nechte stranou.
  2. Nejlépe v robotu rozšlehejte lístky bazalky, česnek, parmazán a pecorino, zbylý olej, pistácie a piniové oříšky na pesto.
  3. Až budou mít těstoviny pokojovou teplotu, promíchejte je s pestem, navrch posypte mozzarellou natrhanou na vlákna, vločkami tuňáka, nakrájenými rajčaty a zlehka promíchejte. Posypte lístky bazalky a podávejte, ideálně s čerstvým křupavým pečivem.

Vyzkoušejte také jednoduchý těstovinový salát ideální do krabičky na cesty podle návodného videoreceptu

Kompletní recept najdete ZDE

Dalších více než 70 nových receptů, s kterými si užijete léto ještě více, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

Prima FRESH


Přečtěte si také

Recepty