Suroviny
- těstoviny (drobné) 500 g
- extra virgin olivový olej 120 ml
- čerstvé oregano (lístky) 2 lžíce
- bazalka (lístky) 3 hrsti + na ozdobu
- česnek 2 stroužky
- parmazán (nahrubo nakrájený) 60 g
- sýr pecorino (nahrubo nakrájený) 60 g
- pistácie 30 g
- piniové oříšky 30 g
- mozzarella 1 ks
- tuňák v olivovém oleji (scezený) 1 ks
- červená cherry rajčata
Postup přípravy
- Těstoviny uvařte ve vroucí dobře osolené vodě podle návodu na obalu, aby zůstaly pevné na skus. Scezené je vsypte do mísy, promíchejte se 2 lžícemi olivového oleje a lístky oregana a nechte stranou.
- Nejlépe v robotu rozšlehejte lístky bazalky, česnek, parmazán a pecorino, zbylý olej, pistácie a piniové oříšky na pesto.
- Až budou mít těstoviny pokojovou teplotu, promíchejte je s pestem, navrch posypte mozzarellou natrhanou na vlákna, vločkami tuňáka, nakrájenými rajčaty a zlehka promíchejte. Posypte lístky bazalky a podávejte, ideálně s čerstvým křupavým pečivem.
Vyzkoušejte také jednoduchý těstovinový salát ideální do krabičky na cesty podle návodného videoreceptu
Kompletní recept najdete ZDE
Dalších více než 70 nových receptů, s kterými si užijete léto ještě více, najdete v aktuálním čísle časopisu Prima FRESH