Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem

Moje hodnocení
13x

Ceviche je lehký jihomaerický předkrm ze syrových ryb, které jsou marinované v citrusové šťávě. Pokud nemáte po ruce čerstvou rybu, klidně si tuhle dobrotu připravte z kvalitního konzervovaného tuňáka, chutná to také moc dobře, a navíc můžete mít hlavní surovinu připravenou ve spíži, až přijde návštěva nebo když vás bude honit mlsná.

2 porce
30 minut
mexická

Suroviny

Postup přípravy

  1. Ve větší misce smíchejte najemno nakrájenou červenou cibuli, olivový olej, sůl a šťávu z limety. Přidejte slitého tuňáka rozděleného na kousky, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na malé kostičky nakrájená rajčátka. Avokádo zbavte slupky a pecky, odkrojte pár hezkých plátků na ozdobu a zbytek nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tuňákovi.
  2. Přimíchejte nasekaný koriandr, promíchejte a případně dochuťte další solí a limetovou šťávou podle chuti.
  3. Nechte v lednici 20 minut odležet. Poté servírujte s plátky avokáda, snítkou koriandru a opečeným toustem.

Odesláním formuláře souhlasíte s podmínkami zpracování osobních údajů

Zdroj receptu

S Klárou v kuchyni

Klára Michalová S Klárou v kuchyni

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))


Přečtěte si také

Recepty