reklama

zavřít

Najděte si recept

Co hledáte? Jídlo, ingredience, pořad nebo kuchař…
Smazat

reklama

Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem

Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem

Hodnoceno: 2x
Ceviche je lehký jihomaerický předkrm ze syrových ryb, které jsou marinované v citrusové šťávě. Pokud nemáte po ruce čerstvou rybu, klidně si tuhle dobrotu připravte z kvalitního konzervovaného tuňáka, chutná to také moc dobře, a navíc můžete mít hlavní surovinu připravenou ve spíži, až přijde návštěva nebo když vás bude honit mlsná.
do 30 minut
2 porce

reklama

Suroviny (2 porce)

Postup

  1. Ve větší misce smíchejte najemno nakrájenou červenou cibuli, olivový olej, sůl a šťávu z limety. Přidejte slitého tuňáka rozděleného na kousky, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na malé kostičky nakrájená rajčátka. Avokádo zbavte slupky a pecky, odkrojte pár hezkých plátků na ozdobu a zbytek nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tuňákovi.
  2. Přimíchejte nasekaný koriandr, promíchejte a případně dochuťte další solí a limetovou šťávou podle chuti.
  3. Nechte v lednici 20 minut odležet. Poté servírujte s plátky avokáda, snítkou koriandru a opečeným toustem.
Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem
Autor: Klára Michalová - @sklarouvkuchyni Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem

reklama

S Klárou v kuchyni
Klára Michalová

Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!

Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...

Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))

Související témata: ceviche , tuňák , avokádo , Malá jídla , Mexická kuchyně