Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem
Zdroj: Klára Michalová
Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem
Zdroj:
Klára Michalová
Ceviche je lehký jihomaerický předkrm ze syrových ryb, které jsou marinované v citrusové šťávě. Pokud nemáte po ruce čerstvou rybu, klidně si tuhle dobrotu připravte z kvalitního konzervovaného tuňáka, chutná to také moc dobře, a navíc můžete mít hlavní surovinu připravenou ve spíži, až přijde návštěva nebo když vás bude honit mlsná.
Postup přípravy
-
Ve větší misce smíchejte najemno nakrájenou červenou cibuli, olivový olej, sůl a šťávu z limety. Přidejte slitého tuňáka rozděleného na kousky, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na malé kostičky nakrájená rajčátka. Avokádo zbavte slupky a pecky, odkrojte pár hezkých plátků na ozdobu a zbytek nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tuňákovi.
-
Přimíchejte nasekaný koriandr, promíchejte a případně dochuťte další solí a limetovou šťávou podle chuti.
-
Nechte v lednici 20 minut odležet. Poté servírujte s plátky avokáda, snítkou koriandru a opečeným toustem.
Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem 2
Zdroj: Klára Michalová
Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem 2
Zdroj:
Klára Michalová