Najděte si recept
Na co máte chuť?

Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem
Ceviche je lehký jihomaerický předkrm ze syrových ryb, které jsou marinované v citrusové šťávě. Pokud nemáte po ruce čerstvou rybu, klidně si tuhle dobrotu připravte z kvalitního konzervovaného tuňáka, chutná to také moc dobře, a navíc můžete mít hlavní surovinu připravenou ve spíži, až přijde návštěva nebo když vás bude honit mlsná.
do 30 minut
2 porce
Suroviny (2 porce)
- červená cibule nebo šalotka 1/2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- sůl 1 větší špetka
- šťáva z 1 limety
- tuňák ve vlastní šťávě 2 malé plechovky (po 65 g)
- červená chilli paprička 1/2 ks nebo podle chuti
- cherry rajčata Mini Roma 8 ks
- zralé avokádo 1 ks
- čerstvý koriandr, nasekaný 3 lžíce
Omlouváme se, snažíme se dohledat chybějící obrázek
Postup
- Ve větší misce smíchejte najemno nakrájenou červenou cibuli, olivový olej, sůl a šťávu z limety. Přidejte slitého tuňáka rozděleného na kousky, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na malé kostičky nakrájená rajčátka. Avokádo zbavte slupky a pecky, odkrojte pár hezkých plátků na ozdobu a zbytek nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tuňákovi.
- Přimíchejte nasekaný koriandr, promíchejte a případně dochuťte další solí a limetovou šťávou podle chuti.
- Nechte v lednici 20 minut odležet. Poté servírujte s plátky avokáda, snítkou koriandru a opečeným toustem.
S Klárou v kuchyni
Jsem sběratelka chutí! Sbírám chutě, zážitky, novinky, triky, místa i recepty :) A o ty nejlepší se s vámi ráda podělím!
Chcete vědět, kam chodí šéfredaktorka Prima FRESH na obědy, co vaří rodině k večeři a co mlsá u televize? Kde nejradši nakupuje a co nového objevila? Nakoukněte pod pokličku...
Ráda se s vámi podělím o moje oblíbená rychlá jídla, recepty na husté polévky, pomazánky i milovaná jídla z jednoho hrnce či pekáče. Na mém osobním instagramovém účtu @sklarouvkuchyni najdete inspiraci a snad i zábavu. Protože jídlo je radost :)))