Suroviny
- červená cibule (nebo šalotka) 1/2 ks
- olivový olej 2 lžíce
- limetková šťáva z 1 limety
- tuňák ve vlastní šťávě 2 malé plechovky (po 65 g)
- chilli papričky (červená ) 1/2 ks nebo podle chuti
- cherry rajčata (Mini Roma) 8 ks
- avokádo (zralé ) 1 ks
- koriandr (čerstvý, nasekaný) 3 lžíce
- sůl 1 větší špetka
Postup přípravy
- Ve větší misce smíchejte najemno nakrájenou červenou cibuli, olivový olej, sůl a šťávu z limety. Přidejte slitého tuňáka rozděleného na kousky, nadrobno nakrájenou chilli papričku a na malé kostičky nakrájená rajčátka. Avokádo zbavte slupky a pecky, odkrojte pár hezkých plátků na ozdobu a zbytek nakrájejte na malé kostičky a přidejte k tuňákovi.
- Přimíchejte nasekaný koriandr, promíchejte a případně dochuťte další solí a limetovou šťávou podle chuti.
- Nechte v lednici 20 minut odležet. Poté servírujte s plátky avokáda, snítkou koriandru a opečeným toustem.
Ceviche z konzervovaného tuňáka s avokádem 2 Zdroj: Klára Michalová